El Castell de Santa Bàrbara ha revalidat enguany el premi “Traveller’s Choice” de TripAdvisor en trobar-se entre el 10% dels llocs que obtenen la millor puntuació dins de les valoracions i opinions dels visitants.

La fortalesa va obtindre per primera vegada aquesta distinció en 2022, després de la posada en marxa de la seua dinamització turística, i enguany revalida el títol. TripAdvisor registra més de mil milions d’opinions de turistes a tot el món i cada any selecciona per categories els llocs que han rebut les millors crítiques, tant en volum de comentaris com en la puntuació dins de les valoracions dels usuaris. El fet que el Castell de Santa Bàrbara mantinga aquest nivell de satisfacció entre els visitants és molt positiu per l’abast global que té aquesta web i l’elevat nombre d’usuaris que la utilitzen a l’hora de decidir on viatgen o què visitar en el lloc de destinació.

Els comentaris destaquen especialment les vistes de la badia d’Alacant des del Castell, el seu estat de conservació i grandària, així com les visites guiades i activitats amb les quals s’han trobat en la seua visita. També registren comentaris positius els tastos de productes locals i l’explicació d’aquests, així com el fet de conéixer la història de la ciutat a través d’aquest monument.

El Castell de Santa Bàrbara és el monument més visitat de la Comunitat Valenciana. L’any passat va registrar un rècord de 700.000 visites i enguany es preveu superar aquesta xifra. El Patronat de Turisme Alacant City&Beach va externalitzar la seua dinamització turística i és l’empresa Esatur la que s’encarrega de programar activitats sota la supervisió del Patronat. L’activitat en la fortalesa és diària amb visites guiades i teatralitzades (caps de setmana), concerts, tallers per a xiquets, caps de setmana temàtics i tastos de vins i cerveses alacantines amb productes de quilòmetre 0, entre altres.