L’Associació Cultural Las Fuentes de la Edad ha fet pública la decisió dels seus premis nacionals de poesia i contes, corresponents a l’any 2020, en la qual el jurat ha concedit el primer premi, en la categoria de poesia, al catedràtic de la Facultat de Dret de la UA Santiago González-Varas, per la seua obra Subiendo hacia un lugar donde procede un resplandor. En aquesta convocatòria han participat 234 poemes “tots d’alta qualitat i arribats dels més diversos punts d’Espanya i altres llocs fora del nostre país”, tal com ha detallat el jurat. Presidit per Alfonso Hernández Martín, president de l’associació Fuentes de la Edad, el jurat ha estat integrat pels escriptors José González Torices, Jesús Blanco Alfageme i José Esgueva Casas; a més de Lorenzo Ferrero, professor de Llengua i Literatura.

Santiago González-Varas és catedràtic d’universitat i exerceix en el Departament d’Estudis Jurídics de l’Estat de la Facultat de Dret de la UA. Llicenciat en Dret per la Universitat de Valladolid, ciutat de la qual procedeix, és doctor en Dret per les universitats de Lleó i Dresden (Alemanya). Va ser nomenat doctor honoris causa per la Universitat Nacional de Córdoba (Argentina) el 2005. La seua tasca investigadora està dirigida, principalment, al dret ambiental. Els darrers cinc anys ha publicat vuit llibres i quaranta-dos articles en revistes, ha participat en cinquanta projectes d’investigació i ha dirigit i codirigit quatre tesis doctorals.

L’associació cultural Las Fuentes de la Edad naix de les inquietuds del seu fundador, José María Alaejos Castany. Una tardor del 2005, un 22 d’octubre, en una entrevista amb Luis Mateo Díez, avui premi nacional de les lletres 2020, es va gestar una reunió per a desenvolupar les seues inquietuds, fixant-se en aquella mirada que s’eleva de Mateo Díez en l’obra literària La fuente de la edad i amb un grup d’amics plens d’inquietuds, va arrancar aquest projecte orgullós de poder fer alguna cosa pels altres, creant, transformant, i somiant mons possibles que moltes vegades es fan realitat.