El catedràtic Jorge Olcina col·labora en CIENCIA, y un gran paso para la humanidad!!!, llibre de divulgació de la ciència amb pròleg de Michael López-Alegría

El catedràtic Jorge Olcina col·labora en CIENCIA, y un gran paso para la humanidad!!!, llibre de divulgació de la ciència amb pròleg de Michael López-Alegría

El catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional i director del Laboratori de Climatologia de la Universitat d’Alacant Jorge Olcina ha participat en l’edició del llibre de divulgació de la ciència CIENCIA, y un gran paso para la humanidad!!!. Olcina aporta al volum el capítol «Tiempo y clima: desentrañando los secretos de la atmósfera terrestre», dedicat a explicar l’evolució històrica de la ciència climàtica i la realitat actual d’aquesta.

Aquest llibre és el tercer de la sèrie que comença amb CIÈNCIA: la sèrie va començar en el 2017 amb CIENCIA, y además lo entiendo!!! i va continuar en 2018 amb CIENCIA, y yo quiero ser científico!!!

CIENCIA, y un gran paso para la humanidad!!! descobreix, de primera mà, grans passos per a la humanitat, uns que han sigut, com l’aportació espanyola a la conquesta de la Lluna, i d’altres que hi seran. Quintín Garrido comparteix la coordinació del projecte amb Ana S. Casalvilla. És un llibre d’accés lliure.

L’astronauta Michael López-Alegría, director de MLA Space, s’ha encarregat del pròleg de l’obra. El llibre comença amb un capítol espectacular i sorprenent de José Manuel Grandela en què conta, de primera mà, com va ser d’important l’aportació espanyola per a la conquesta de la Lluna; aquest testimoni és primordial per a tenir una adequada «composició de lloc» en aquests moments en què es compleixen cinquanta anys des que l’home va trepitjar la Lluna per primera vegada.

El volum es completa amb vint-i-set capítols més, de vint-i-vuit autors, tots ells científics que, sota la premissa de «…grans passos per a la humanitat», dibuixen un panorama historicocientífic en què els fets cobren el valor de poder considerar-se «grans passos», uns que ja han sigut i d’altres que ho seran. Entre altres autors participa Ester Lázaro Lázaro, doctora en Ciències Biològiques i investigadora Científica en el Centre d’Astrobiologia (CSIC-INTA); o Francisco A. González Redondo, llicenciat en Ciències Matemàtiques per la Universitat de Cantàbria, doctor en Filosofia per la UCM, doctor en Ciències Matemàtiques per la UPM i professor titular d’Història de la Ciència a la UCM.

Aquest llibre és de descàrrega gratuïta i es presenta sota llicència Creative Commons i en format d’arxiu PDF. Tant la descàrrega del llibre complet i dels capítols de manera individual, com la lectura directa en línia es fan a través del blog: https://cienciayungranpasoparalahumanidad.blogspot.com/

Els organitzadors destaquen el caràcter altruista dels participants en tot el projecte, que gira al voltant de la premissa “sense ànim de lucre”. Tot aquest projecte considera molt important la col·laboració per part de tots els estaments de la societat per a oferir, cadascú en la mesura de les seues atribucions, una bona educació per als joves a nivell general i en particular un suport per al desenvolupament de les vocacions científiques; ja que és fonamental també la devolució a la societat de tot el coneixement aconseguit, a través de la divulgació.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X