El CDT Alcoi ja està en marxa, amb la intenció de convertir-se en el referent en la dinamització i innovació turística de l’interior d’Alacant. El primer dels cursos programats per al primer semestre de l’any ja ha estat clausurat i ha comptat amb un total de 16 professionals que han aprés de mà del xef local, Jordi Sanus, tècniques d’elaboració de diferents receptes, totes elles sense productes d’origen animal. La formació ha tingut lloc a la seu temporal del CDTi Alcoi, situada al Cip Batoi, a l’espera que el centre puga establir-se definitivament en Rodes.

En total, entre març i juny del 2020, el Cdti Alcoi té programats un total de 8 cursos de formació tant en la seu temporal d’Alcoi, el CIP Batoi, com en Cocentaina, Villena i Biar. Una formació que és totalment gratuïta per als treballadors del sector turístic.

La regidora de turisme, Lorena Zamorano, destaca la primera formació que el CDT ha fet a la ciutat: “Clausurem el primer curs del CDT Alcoi  i estem contents amb el resultat, d’una banda, perquè aquest important recurs per al sector turístic que està en Alcoi ja està en marxa, donant oportunitats de formació als professionals i també, perquè hem comptat amb la presència de professionals de diferents municipis de les nostres comarques. El CDT està demostrant des del primer dia la seua capacitat d’atracció, i en aquest aspecte seguirem treballant perquè el nostre CDT siga el centre turístic referent d’un ampli territori d’interior”.

Els cursos a impartir en els pròxims mesos són: «Tradició i evolució en rebosteria» a Alcoi; «Pans artesanals per a restaurants» a Villena; «Tècniques de tall i servei del pernil» a Alcoi; «Varietats negres valencianes: Boval i Monastrell» a Alcoi; «Gestionar i dirigir equips de treball: gestió de recursos humans» a Alcoi; i «Creació de producte turístic agroalimentari» a Biar.

A més, durant els pròxims mesos, també tindran lloc en matèria d’innovació diferents activitats com Desdejunis Invat·tur, programa de transformació digital, a més de programes de Turisme Emprén, de la Xarxa Gastroturística L’Exquisit Mediterrani, i de CreaTurisme. Cal destacar que el centre vol que, a més de ser un CDT centrat en la formació i el desenvolupament turístic, també tinga molt protagonisme la innovació en el sector, potenciant la creació de noves empreses i la diversificació de les ja existents. Per a assistir a totes aquestes activitats així com per a participar en els cursos gratuïts, cal  inscriure’s a través del web www.cdt.gva.es.