El Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius (CEFIRE) d’Alacant participarà en el trentè Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi amb l’organització d’un curs de 15 hores de durada dirigit al professorat de tota la província, en el qual s’abordarà, des d’una òptica eminentment pràctica que permeta el seu trasllat a l’aula, tot el relacionat amb la producció audiovisual.

El curs es desenvoluparà els dies 9, 10 i 11 de juliol en la Casa de Cultura, coincidint amb la celebració del Festival de Cinema de l’Alfàs, que enguany compleix el seu trentè aniversari. Així s’ha acordat durant la reunió que han mantingut en el consistori alfasino les regidores de Cultura, Mayte García, d’Educació, Isabel Muñoz, i de Presidència, Rocío Guijarro, amb el director del CEFIRE d’Alacant, José Antonio Poves, els assessors de referència per a l’Alfàs i Benidorm, Santiago Rodríguez i Meravelles Gómez, respectivament, i el sotsdirector del Festival de Cinema, Javier Pascual.

Est és el segon any que el CEFIRE d’Alacant participa en el Festival de Cinema de l’Alfàs amb una programació de cursos dirigits al professorat de tota la província. En la passada edició del certamen, es va abordar la utilització de les noves tecnologies i la producció audiovisual en el procés d’ensenyament i aprenentatge, integrant-les en el desenvolupament d’elements curriculars. Un curs en el qual van participar una vintena de docents de Primària i Secundària.

Enguany el curs, de caràcter eminentment pràctic, segueix vinculat al món del cinema, amb tallers que abordaran des del llenguatge cinematogràfic i l’escriptura del guió al disseny de vestuari, l’escenografia o el disseny de producció, incloent els mètodes necessaris per a realitzar un rodatge de forma eficaç. Els professors que estiguen interessats a participar, hauran de formalitzar la seua inscripció a través del CEFIRE d’Alacant.

El 30 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi se celebrarà del 6 al 15 de juliol. Un certamen que té com a principal missió la promoció del cinema realitzat a Espanya i, especialment, dels curtmetratges espanyols. A més, cada any l’organització lliura com a reconeixement el seu Faro de Plata a figures consagrades del cinema espanyol. Al llarg de la història del festival, han sigut més de 60 els actors, actrius i directors de cinema reconeguts.