La Universitat d’Alacant commemora el 700 aniversari de la mort del poeta Dante Aliguieri amb la jornada «Hauré tornat a veure de nou les radiants estrelles», que tindrà lloc el pròxim dimarts 9 de novembre, organitzada pel Centre d’Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB) i la Seu Ciutat d’Alacant.

La primera sessió (CeMaB, d’11 a 13.30 hores) estarà dedicada a «Mirades generals» i podrà seguir-se en directe a través de videostreaming en l’enllaç següent. A la vesprada, la segona sessió titulada «Dante en tres creadors contemporanis» es traslladarà a la Seu Ciutat d’Alacant (de 18.30 a 20.45 hores) i analitzarà la presència de Dante en figures tan destacades com Borges, Ángel Crespo o Raúl Zurita. També podrà seguir-se en directe a través de videostreaming en l’enllaç següent.

La jornada comptarà amb les intervencions de Vicente Cervera, catedràtic de Literatura Hispanoamericana a la Universitat de Múrcia; Teodosio Fernández, catedràtic de Literatura Hispanoamericana a la UAM; Manuel Gil Rovira, professor titular de la Universitat de Salamanca; Elisa Munizza, doctora en Filosofia i Lletres per la UA; Ángel Luis Prieto de Paula, catedràtic de Literatura Espanyola a la UA; María Soledad Villarrubia, professora del Departament d’Innovació i Formació, Didàctiques de la UA; i José Carlos Rovira, catedràtic de Literatura Hispanoamericana a la UA i coordinador del seminari.

Programa:

Primera sessió: «Mirades generals» – CeMaB – 11.00 a 13.00 h – Moderadora Beatriz Aracil

11.00 h: Inauguració a càrrec d’Amparo Navarro, rectora de la Universitat d’Alacant, Beatriz Aracil, directora del CEMAB i José Carlos Rovira, coordinador de la jornada.

12.00 h: Conferència de Vicente Cervera (Universitat de Múrcia): «Beatrice cruza el Atlántico: la selva y las estrellas».

12.45 h: Conferència de Marisol Villarrubia (Universitat d’Alacant): «La Commedia ilustrada: del texto a las imágenes del más allá».

Segona sessió: «Dante en tres creadors contemporanis» – Seu Universitària Ciutat d’Alacant – De 18.30 a 20.45 h – Moderador José Carlos Rovira

18.30 h: Conferència d’Elisa Munizza (Universitat d’Alacant): «La selva oscura y las estrellas: Raúl Zurita y Dante Alighieri».

19.15 h: Conferència d’Ángel Luis Prieto de Paula (Universitat d’Alacant): «Dante en el taller de Ángel Crespo».

20.00 h: Conferència de Teodosio Fernández (Universitat Autònoma de Madrid): «La Divina Comedia en la obra de Jorge Luis Borges».