Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, continua celebrant el I Centenari de Joan Fuster (Sueca 1922-1992) amb una nova activitat emmarcada dins d’aquesta commemoració que, durant tot 2022, ha sembrat la Comunitat Valenciana d’homenatges, sota diversos formats i la marca Cent de Fuster.
El Teatre Arniches acull el recital poètic i filosòfic ‘Paraules en carn viva. Poemes i textos de Joan Fuster’. Serà el dimecres 30 de novembre a les 19.30 hores amb entrada lliure limitada a l’aforament de la sala.
La delegada territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo, ha destacat la importància de celebrar i reivindicar els nostres grans exponents culturals. “La cultura valenciana, i la de tots els territoris, és fruit de moltes sumes. Sens dubte, un dels valors més importants d’aquesta operació és el valor que aporten les persones des de les seues diferents àrees de coneixement i des de les seues diferents sensibilitats i mirades. Fuster és un d’aquests referents i el recital és un reconeixement al seu llegat”.
En escena estaran Enric Majó, Rosana Pastor i Manuel Molins, de qui a més depén la selecció de textos i la dramatúrgia. La proposta comptarà amb l’acompanyament musical d’Arcadi Valiente al piano, amb un repertori que recorre també l’evolució de la figura de Fuster i contribueix a dibuixar el seu context.
Tant el govern valencià com altres iniciatives públiques i privades han volgut commemorar la seua figura de gran intel·lectual i de referent moral i espiritual de la nostra literatura; del seu gènere estrella, l’assaig, i de la seua dimensió poètica o de política cultural com a persona fonamental de tota la nostra àrea linguisticocultural de tots els temps.
‘Paraules en carn viva’ dibuixa i presenta davant del públic un Fuster múltiple i variat, ja que variada i múltiple és també la seua veu: des dels aforismes penetrants a extraordinàries pàgines de la seua prosa, o una selecció de poemes, perquè Fuster també va ser un poeta notable.