La regidoria de Joventut acull un curs de monitor d’Activitats de Temps Lliure organitzat per la COMIJ (Comissió Comarcal de Serveis d’Informació Juvenil), que es desenvoluparà del 26 de gener a l’11 de maig de 2019 en el Centre Cívic de la ciutat, situat en l’avinguda de Chapí, número 36.

Les persones interessades a participar poden inscriure’s a partir del passat dilluns, 26 de novembre, en les regidories de Joventut de Monòver, Saix, Villena, Montfort, Novelda, la Romana, el Pinós i Elda, amb seu en el propi Centre Cívic de l’avinguda de Chapí. El cost de la inscripció és de 150 euros i està dirigit a persones de més de 17 anys.

Aquest curs de Monitor d’Activitats de Temps Lliure està certificat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i tindrà una durada de 150 hores lectives (100 hores presencials i 50 en modalitat online), a més d’altres 160 hores de pràctiques. D’aqueixa manera, les classes sumen un total de 310 hores i s’impartiran els dissabtes al matí i a la vesprada, a més d’un diumenge.

D’altra banda, la Comissió Comarcal de Serveis d’Informació Juvenil també organitza un curs de Director d’Activitats de Temps Lliure, que tindrà lloc del 19 de gener al 25 de maig en l’Espai Jove de Villena, en la calle Cellers, número 8.

El cost d’aquest curs és de 225 euros, i per a poder inscriure’s serà necessari haver obtingut prèviament el certificat de Monitor d’Activitats de Temps Lliure (MAT). Les classes es desenvoluparan els dissabtes, matí i vesprada, així com dos diumenges, fins a completar les 320 hores de durada d’aquest curs, de les quals 200 hores són lectives (135 hores presencials i 65 online), a més d’altres 120 hores de pràctiques.