El Espai Jove de l’Ajuntament de Benidorm amplia el seu horari i obrirà les seues portes de dilluns a divendres a les vesprades i el dissabte en horari de matí i vesprada. Aquesta iniciativa de la Regidoria de Joventut pretén donar servei als joves més enllà de l’horari habitual de l’administració amb activitats lúdic-creatives i formatives. Així, a partir d’aquest dimecres l’oficina juvenil, presta els seus serveis també des de les 15.00 fins a les 21.00 hores; i els dissabtes en horari partit de 10.00 a 14.00 hores i de 17.30 a 19.30 hores.

La regidora de Joventut, Ana Pellicer, ha indicat hui que la iniciativa respon a una “demanda social dels més joves”, i ha recordat que aquesta qüestió “també es va abordar en ple”. Per això, la Regidoria ha dissenyat un programa d’activitats complementari al treball que desenvolupa normalment el Centre d’Informació de Juvenil (CIJ).

Per a atendre els joves que s’acosten al CIJ, l’Ajuntament destinarà dos monitors qualificats –la contractació dels quals ja s’ha aprovat en Junta de Govern Local- que assessoraran i informaran els usuaris, i els ajudaran en l’organització d’exàmens i en la realització d’activitats.

En aquest sentit, Ana Pellicer ha assenyalat que “s’han programat tallers de manualitats, cinefórums, jocs de rol, cuentacuentos, jocs d’experimentació científica o xarrades informatives sobre els temes que preocupen els joves com l’educació sexual o l’orientació laboral”. L’edil ha precisat que es comptarà amb la col·laboració de professionals que compartiran la seua experiència professional amb els usuaris del CIJ.

La programació de les activitats tindrà una periodicitat mensual i anirà “incorporant els suggeriments que ens envien els joves”. A aquest efecte, l’Ajuntament editarà una publicació periòdica amb els continguts que es difondrà des dels portals municipals i les seues xarxes socials.