El Centre d’Investigació Marina de Santa Pola (CIMAR) presentarà el pròxim diumenge 13 de novembre, a les 17 hores, «Un art per a llevar àncores», un esdeveniment que celebra la tornada de la col·lecció de pintura de María Dolores Mulá i comptarà amb una interpretació vocal de CoroDelantal, dirigit per Sonia Megías.
Impulsat pels Ajuntaments de Santa Pola (Museu del Mar), Alacant (Museu d’Art Contemporani d’Alacant) i la Universitat d’Alacant (Centre d’Investigacions Marines de Santa Pola) en col·laboració amb els CoroDelantal de Madrid i del MACA, durant l’acte es farà una visita de les obres depositades per l’artista María Dolores Mulá al CIMAR. Hi assistiran la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d’Alacant, María Jesús Pastor, i l’alcaldessa de Santa Pola, Loreto Serrano.

Col·lecció
María Dolores Mulá, artista de prestigi reconegut, té una col·lecció permanent que, gestionada des del Museu del Mar de Santa Pola, està depositada al CIMAR atesa la seua naturalesa i temàtica vinculada al mar, les salines i l’escull coral·lí de Santa Pola. En la seua obra, els paisatges de les salines són grans espais cap a un horitzó de muntanyes blaves i verdes. Guarda en les seues aigües plàncton que serveixen d’aliment a nombrosos ocells, algunes permanents i d’altres de passada. En aquest sentit, el treball de Mulá està catalogat com a «expressionisme ecològic» i parteix de tres elements bàsics: el llenç, l’empastament matèric (pintura, arenes, terres) i els utensilis (pinzell, espàtula i brotxes), que juguen alternativament cercant un equilibri formal expressiu.

CoroDelantal
L’esdeveniment «Un art per a llevar ancores» estarà acompanyat des de l’inici per la interpretació vocal «Rebañando la orilla» a càrrec del CoroDelantal, el CoroDelantal MACA i la soprano saragossana Ana Zurita. La trobada reunirà més de 40 veus provinents de diferents llocs d’Espanya dirigides per la compositora Sonia Megías.

CIMAR
El Centre d’Investigació Marina (CIMAR) depèn del Vicerectorat de Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la Universitat d’Alacant en col·laboració amb l’Ajuntament de Santa Pola. És un centre actiu, que té com a objectiu principal avançar en el coneixement del medi marí, i també desenvolupar activitats de transferència destinades a conèixer un medi tan pròxim i alhora tan desconegut. Mostrar la seua biodiversitat i el seu entorn, amb la finalitat d’ensenyar com aprofitar els seus recursos de manera responsable i contribuir a protegir aquest fràgil ecosistema, i col·laborar en l’ús racional i l’ordenació d’aquest.