L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla ha inaugurat al costat del regidor de Festes, José Ramón González la mostra «75 anys de Festa» Moros i Cristians de Sant Blai. A l’acte han acudit Ximo Calpena, president de l’Associació de de Comparses de Moros i Cristians de Sant Blas; representant de la Delegació de Cultura Baltasar González; membres de la corporació i càrrecs festers dels Moros i Cristians de Sant Blai 2018.

L’exposició, composta per quadres, fotografies, vestits, armes, articles i un sense fín de detalls de la festa, podrà visitar-se fins al 9 de novembre en el Centre Municipal de les Arts.

Padilla ha volgut agrair a l’Associació de Comparses de Moros i Cristians de Sant Blas «pel seu enorme treball i la seua dedicació per a donar a conèixer la vostra festa i el Patrimoni cultural que en ella hi ha», així com a totes les comparses i festers que amb l’aportació de material propi, han fet que l’exposició siga més completa.

En la mostra, destaquen tres obres de Gastón Castelló, que han sigut restaurades durant dos anys gràcies al patrocini de Vectalia i la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant.

«Estic segura que l’exposició permetrà que els festers recorden els moments més importants d’aquests 75 anys d’història, i que aquelles persones alienes s’aproximen i coneguen els secrets de la festa», ha conclòs Padilla.