Per primera vegada, el Centre Municipal de les Arts alberga fins al 31 d’agost, l’exposició del Concurs Minicuadros de la Comparsa Huestes del Cadí d’Elda, que s’ha realitzat en edicions anteriors en el Hall de la Casa de la Música en Cigarreras.

L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla, ha assenyalat que «l’estreta relació i la contínua col·laboració entre la Regidoria de Cultura, i Hosts de Cadí, ens permet any rere any, gaudir de les obres dels guanyadors d’un concurs en el qual la qualitat dels mateixos augmenta en cada edició«.

El jurat format pels experts, Paula Pastor, Ramón García, Vivianne Loria, Vicente Lucas i Magda Bellot, ha seleccionat 46 de les 677 obres nacionals i internacionals, presentades enguany, 27 més que l’any passat. Minicuadros és un concurs d’art, la direcció artística del qual és a càrrec de Lola González, amb una qualitat molt especial, la seua grandària. Les mesures no han de superar els 25×25 cm. El tema és lliure igual que la tècnica.

Els premis que actualment formen part del certamen són cinc i tants accésits com el jurat crea necessari. En total sumen una dotació econòmica de 5.000 euros.

Premi Cadí amb una dotació d’1.500 euros, Premie Ciutat d’Elda amb una dotació d’1.000 euros. Premi Cartonajes Salines amb una dotació d’1.000 euros. Premie Llibertat amb una dotació econòmica d’1.000 euros. Premi Adobats Gálvez amb una dotació de 500 euros. Enguany s’afig Premi Lola González 200 euros

Des de fa tres anys, el certamen compta amb la col·laboració especial del fotògraf Vicente Esteban, guardonat millor fotògraf de l’any per la Federació Espanyola de Professionals de la Fotografia i de la Imatge (Fepfi). Vicente Esteban fotografia la imatge de les peces seleccionades per a catàleg.

PREMIATS

Francisco Javier Cabrera CAPINETI, Premie Llibertat

Javier Bañón Hernández, Premi Elda

Luis Javier Moron Morillo, Premi Cartojanes Salines

Juan Manuel Fernández Pinedo, Premi Cadi

Olimpia Velasco Ruiz,Premi Lola González

ACCÉSIT

Denis Andreea Simion

Jose Juan Gimeno Navarro

Sacris & Gerardo Ibáñez

Tomás Sivera Valls