La regidora de Benestar Social, Agustina Rodríguez, ha inaugurat aquest dilluns l’exposició fotogràfica titulada “Una vida en blanc i negre”, realitzada pel Centre Ocupacional Oriol, amb motiu de la commemoració del 25-N i que acull la Biblioteca Municipal María Moliner fins al 27 de novembre. L’edil ha estat acompanyada per la directora del Centre Ocupacional Oriol, Lola Fabregat, així com usuaris i usuàries, familiars i monitors dels tallers.
Fabregat ha destacat la seua satisfacció pel fet que “hàgem représ el nostre senyal d’identitat que és la creativitat i la nostra activitat artística, però sobretot perquè hem aconseguit un altre objectiu com és la inclusió i la integració dins de la programació del 25-N que organitza la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Oriola”.
En aquest sentit, l’edil de Benestar Social, Agustina Rodríguez, ha recordat que enguany “comptem amb aquesta exposició dins de la programació prevista fent d’ella una programació inclusiva, perquè és essencial donar visibilitat a aquest brillant treball que han realitzat per a denunciar la violència de gènere”. A més, Rodríguez ha manifestat també que “el títol d’aquesta exposició és perfecte perquè representa una vida en blanc i negre com la de les dones que pateixen qualsevol acte de violència cap a elles i tota la societat hem de treballar perquè les seues vides recuperen el color”.
D’altra banda, les monitores del Taller d’Interpretació, Carmen Verdú, M. Carmen Soriano i Inma Lucas, han sigut les encarregades de coordinar aquest treball fotogràfic en el qual els usuaris i usuàries del Centre Oriol són els protagonistes, representant diferents escenes quotidianes en les quals les dones pateixen algun tipus de violència. L’exposició mostra violències masclistes en diferents àmbits com el laboral, domèstic, econòmic, psicològic, entre altres. “Treballem un taller audiovisual per a compartir en xarxes. Triem un tema i el treballem amb els usuaris i en aquest cas apostem per la imatge fixa i aquest és el resultat que esperem que agrade a tothom”, han explicat les integrants del taller.
A l’inici de la inauguració hi ha hagut una representació per part dels usuaris i usuàries amb missatges reivindicatius relacionats amb el 25-N i s’han interpretat una escena titulada “Sororitat”. Totes dues accions han sigut elaborats pels membres del taller de pintura i arts plàstiques.