El Centre Ovidi Montllor d’Alcoi, situat a la Casa de Cultura Llotja de Sant Jordi, acull des del 2 de març un nou cicle d’exposicions. En aquest cas, es tracta de tres mostres dedicades a la figura d’Isabel – Clara Simó.

El cicle consta de tres exposicions diferents: “Anatomia d’un llocˮ, “Transitant per Alcoiˮ i “Pintura & Poesia: recordant Isabel – Clara Simóˮ. Aquestes tres propostes, totes elles realitzades en llengua valenciana, han sigut organitzades per la Càtedra Antoni Miró, que ha comptat amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Alcoi.

La primera d’aquestes tres exposicions, “Anatomia d’un llocˮ, ha sigut realitzada per Maria Josep Zanón, i constitueix una mirada retrospectiva de la seua obra, que ens permetrà acostar-nos a la seua trajectòria com a constructora d’espais, a través dels quals narra històries íntimes que serveixen d’inspiració per a les seues creacions. Zanón és una escultora les obres de la qual destaquen per la delicadez en els acabats i per l’interés que mostra a descobrir la poètica dels materials. Amb aquesta mostra ens acosta, mitjançant una sèrie de peces recents, a un itinerari espacial marcat pels seus arquiesculturas, i també per les seues columnes escultòriques, que conversen amb la seua “yoˮ més íntim, amb el ferro com a únic protagonista.

L’exposició es pot visitar de dilluns a divendres, de 18 a 21 hores, i estarà oberta al públic fins al 29 d’abril.

També es podrà visitar fins al 29 d’abril l’exposició “Transitant per Alcoiˮ, en la qual es recull una mostra d’arts plàstiques de diferents artistes. Aquesta exposició té com a motor de creació a un grup d’artistes femenines anomenat TranSÍtant, les peces de les quals aborden la temàtica de la immigració i la dona, mostrant un compromís de les autores amb la seua professió i amb la idea de justícia social que subjau al seu treball. Les artistes que conformen aquest grup són Carme Carot, Carme García Gordillo, Anna Karina Lema, Empar Navarro, Cristina Navarro, Empar Santa Marina i Ada Sinhache. En aquesta mostra, que constitueix la quarta acció artística d’aquest grup, es recullen dibuixos, gravats, pintures, escultures i altres tipus d’obres, que prenen com a objectiu principal la comunicació d’un missatge social a través de la imatge.

L’exposició es podrà visitar de dilluns a divendres, d’11.30 a 13.30 hores, i de 17.30 a 20.30 hores.

Finalment, tancarà aquest cicle d’exposicions “Pintura & Poesia: recordant Isabel – Clara Simóˮ. En aquesta mostra, es combinaran les obres pictòriques de 16 artistes amb els poemes de 27 autors. Totes les creacions d’aquesta exposició prendran com a tema central la figura d’Isabel – Clara Simó.

Aquesta última exposició es podrà visitar de dimarts a dissabte, d’11.30 a 13.30, i de 17.30 a 20.30 hores; diumenges i festius d’11.30 a 13.30 hores. També estarà disponible fins al 29 d’abril.

Isabel – Clara Simó Monllor, a qui s’ha dedicat aquest cicle d’exposicions, va ser una escriptora espanyola, filòsofa, professora i periodista en llengua catalana, que va nàixer a Alcoi en 1943 i va morir a Barcelona el 13 de gener del passat any. La seua notable trajectòria literària la va portar a guanyar nombrosos guardons, entre els quals destaquen el Premi Víctor Català, que va rebre en 1978, o el premi Sant Jordi, que li va ser concedit en 1993 per la seua obra La salvatge.

Amb aquesta iniciativa, la Càtedra Antoni Miró i l’Ajuntament d’Alcoi, pretenen ressaltar i homenatjar la figura d’una de les principals representants culturals de la ciutat alacantina. Tot aquell que desitge més informació, pot accedir als catàlegs de les tres exposicions a través del següent enllaç: https://arxiumiro.veu.ua.es/catalogs