La Reial Orde de la Dama en col·laboració amb la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx ha organitzat l’exposició sota el títol “Cavallers, l’Ordre i la seua Dama.1968-1995 El llegat d’una tradició” en la qual es fa un recorregut dels 52 anys d’història de l’organització. Una mostra que fins al pròxim 4 d’octubre es podrà visitar en el Centre Cultural Les Clarisses. “Malgrat que enguany no hem pogut celebrar l’aniversari de la troballa de la Dama d’Elx per les circumstàncies de la covid-19, organitzem aquesta exposició amb la voluntat que els il·licitans i il·licitanes puguen conéixer la història del busto íbero”, ha destacat en la inauguració de l’obra l’edil de Cultura, Marga Antón, al costat de la presidenta de la Reial orde, María del Carmen Pérez, i la comissària de l’obra i historiadora de l’art, Estefanía Soler.

L’edil ha explicat que fonamentalment l’obra se centra en ressaltar la figura d’Antonio Martínez Maciá, fundador de la Reial Orde de la Dama, a través de tots els arxius i documents gràfics que s’exhibeixen.

Els visitants podran contemplar desenes de miniatures de la Dama d’Elx, així com un audiovisual de la història i els detalls del vestit de la popular escultura.

Per part seua, la presidenta de l’organització ha agraït la col·laboració del Consistori i ha destacat el gran esforç que s’ha realitzat per a tirar avant l’exposició. “No volem que la pandèmia ens obligue a no fer res. Volem continuar lluitant pel que ens importa, en aquest cas, la nostra dama i reivindicar que prompte estiga amb nosaltres”, ha conclòs Pérez.