El Centre Dramàtic Nacional arriba per primera vegada al Paranimf de la Universitat d’Alacant, una col·laboració entre totes dues institucions que posarà sobre les taules l’obra teatral La panadera, en coproducció amb El Silencio Teatro i Iria Producciones. La cita tindrà lloc dimecres que ve, 24 de novembre, a les 19 hores, amb motiu de la commemoració en la UA del Dia contra la Violència de Gènere. L’espectacle, escrit i dirigit per Sandra Ferrús, tracta sobre la fragilitat i la resiliència i aborda temes tan intensos i delicats com la violència digital, la violència masclista o la salut mental. (Les entrades estan disponibles en veu.ua.es/entradas amb un preu de 10 euros.)

La panadera narra la història de Concha, una dona de quaranta anys, encarregada d’una fleca, casada, amb dos fills. Una dona amb una vida tranquil·la i feliç que un dia es desperta amb la notícia que per les xarxes socials corre un vídeo íntim seu mantenint relacions sexuals amb una parella que va tenir fa quinze anys. El vídeo ix ara a la llum i s’estén de manera incontrolada perquè aquell home ara s’ha fet famós a Itàlia gràcies a un reality televisiu. La nuesa, la ràbia, la impotència, la vergonya i el dolor esguiten tots els seus éssers estimats. La panadera és un desig de parar la cadena, de trencar creences, de prendre consciència i donar confiança i suport. És un desig d’unió, és una abraçada, és esperança.

Sandra Ferrús

Actriu, dramaturga i directora valenciana, establida a Sant Sebastià. Com a actriu ha treballat en diversos teatres com el Teatro de la Abadía , el Teatro Españolo el Centro Dramàtic Nacional. Entre els seus darrers treballs hi ha La calma mágica i La ternura de Alfredo SanzolNo me hagas daño, dirigida per Fernando Bernués, o El mal de la joventud, amb direcció d’Andrés Lima. És autora d’El silencio de Elvis, en la qual també va participar com a actriu, i que li va valdre el primer premi i el premi especial del jurat José María Rodero en el XXII Certamen Nacional de Directors d’Escena de Torrejón d’Ardoz. L’obra va ser candidata als XXIII Premis Marx de les Arts Escèniques en la categoria d’autoria revelació.