El Certamen de Coreografia Infantil i Juvenil de Villena compleix la majoria d’edat i vol obrir-se al gran format amb la celebració de la Gala Final en la Plaça de Bous de la ciutat, oberta al públic en general, en un intent de reposicionar aquest esdeveniment de caràcter nacional al gran públic, segons ha explicat l’edil d’Infància i Joventut, Eva García. Entre les novetats, segons ha comentat hui, es troba el canvi de data, que es trasllada de l’hivern al pròxim 22 d’abril.

“La intenció és adequar-se millor als ritmes de preparació de les coreografies i fer-les coincidir amb les fases finals dels cursos de les diferents acadèmies i estudis de dansa”, ha afegit. A més, també s’ha reformulat les modalitats de participació, on caben solistes, duos i grups que aquesta edició veu duplicar el nombre màxim d’integrants, fins als 16 components.

El període d’inscripció s’iniciarà a principis de la setmana vinent i estarà obert fins a final de mes. Tots ells seran visionats pel jurat que seleccionarà un màxim de 18 finalistes, que competiran davant el públic i el jurat el 22 d’abril.

El Certamen de Coreografia és un dels més veterans de la Comunitat Valenciana i està dotat de dos premis per categoria. En la infantil, el primer premi serà 300 euros i el segon de 200; en la categoria Juvenil, el guardó ascendeix als 600 euros i el segon lloc rebrà 400. En la categoria absoluta el primer lloc està dotat de 700 euros i el segon d’altres 400. En aquesta edició, el premi del Público – que suposa 200 euros – es comunicarà al llarg de la gala.