La Fundació Jorge Alió per a la Prevenció de la Ceguesa obri el període d’inscripcions al XII Certamen Nacional i al IX Certamen Internacional de Pintura ‘Miradas’, el lema de la qual enguany és ‘L’art de la visió’ sent la temàtica central: la visió i la mirada. Aquells artistes sensibilitzats sobre la importància de la salut visual i la prevenció de la ceguesa tenen fins al 15 de gener a les 23.00 hores per a entregar el formulari de participació, que poden trobar en la web www.fundacionalio.com.

Aquesta convocatòria de caràcter social i educativa es dirigeix a tota mena d’artistes interessats a títol individual, espanyols o estrangers, que siguen majors d’edat i residents a Espanya. Per a participar hauran de presentar una obra original que no haja sigut premiada fins al moment en cap altre concurs. Per a això s’estableix una grandària mínima de 50×50 cm i un màxim de 130×130 cm per a les peces, que hauran d’estar muntades sobre bastidor o suport rígid. L’objectiu d’aquest projecte artístic és reconéixer les obres que aporten la idea de la visió en el sentit més ampli i complex del concepte.

Quant als guardons, cal destacar el Premi ‘Miradas 2020’ dotat amb 4.000 euros, que s’atorgarà a la millor obra artística que evoque la importància de la visió o la percepció visual. A més, el Premi ‘Fundació Jorge Alió’, de 3.000 euros, el guanyarà la peça artística que millor represente els valors humans en la prevenció de la ceguesa i les malalties oculars. Per part seua, els estudiants de Belles arts de facultats, acadèmies, escoles d’ensenyament artístic i egressats menors de 30 anys podran optar al Premi al ‘Millor Artista Emergent’ de 1.500 euros. Un guardó que porta implícit un esment especial amb una donació de material. Així mateix, el Premi al ‘Millor Artista amb Diversitat Funcional’ dotat amb 1.500 euros està dirigit a aquelles persones amb discapacitat intel·lectual, sensorial i física, acreditada mitjançant pertinent certificació.

El jurat, compost per persones de gran prestigi dins de la cultura, crítica i art, i representants de la Fundació Jorge Alió, també entregarà una ‘Menció honorífica a la Millor Composició’ i una ‘Menció honorífica a la Tècnica més Original’. Així mateix, el Premi d’Honor a la ‘Millor Trajectòria Professional i Artística’, que encara que està fora de concurs té aparellat un important premi en metàl·lic, serà atorgat a l’artista que a criteri de la comissió organitzadora siga mereixedor d’aquest guardó com a reconeixement pel seu brillant i dilatada carrera dedicada a l’art.

La Fundació Jorge Alió convoca el Certamen de Pintura ‘Miradas’ des de l’any 1988, emmarcat dins de les activitats de la seua àrea cultural, amb l’objectiu fonamental de sensibilitzar i conscienciar a la societat sobre la importància de cuidar la visió i previndre la ceguesa a través de l’art.