En la vetlada que marca l’equador d’aquest 67é Certamen Internacional d’Havaneres i Polifonia, atípic en la seua configuració, es va exhibir versatilitat i capacitat de reinvenció en les particulars circumstàncies actuals de la pandèmia, posant en escena un espectacle que, amb l’havanera com a protagonista, va més enllà del que en si mateix es coneixia en un esdeveniment coral com aquest.

‘Explica’m i canta’m una havanera’ és el títol del recital on els textos que es musicalizan al dos per quatre van ser declamats per la televisiva actriu María Galiana, acompanyada pel baríton Luis Santana i el pianista Víctor Carbajo. El toc extraordinari va arribar amb la participació en diversos moments del Cor Simfonia de Torrevella. fent gala de la pedrera coral de la ciutat. Junts van configurar una vetlada totalment diferent al que es coneix en el Certamen.

Davant la premsa, María Galiana subratllava que amb aquest espectacle ha comprés molt millor aquest gènere, sent un luxe poder participar en un Certamen com el de Torrevella, de fama mundial. Així mateix Santana explicava la felicitat que sentia per poder oferir aquest recital, màximament quan ja havia conegut el Certamen, però en una experiència anterior com coralista.

Van abrigallar el Certamen el president i la directiva de ADECORO, l’associació espanyola de directors de cor els qui van coincidir a assenyalar que se senten orgullosos de poder aportar la seua labor a la cita coral de referència mundial en el gènere de l’havanera, anunciant que s’estan esbossant projectes de futur que seran un nou impuls per a edicions esdevenidores.