L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert acollirà a partir d’aquest dimarts una nova exposició del cicle ‘Art a la Casa Bardín’, de la mà de l’artista Cayetano Navarro. La mostra “Trust em (confia en mi)”, que tanca la segona edició del cicle i podrà visitar-se fins al pròxim 16 de desembre, està comisariada per David Trujillo.

A través de fotografies de gran format, la proposta planteja un recorregut sobre la por als pallassos i les manyagues davant la impossibilitat de conéixer què s’amaga després del maquillatge. Tal com ha explicat Trujillo, “amb les seues obres, Navarro planteja una espècie de dissonància cognitiva que ens causa rebuig i ens produeix una sensació contradictòria”.

El disseny expositiu ha tingut molt en compte les característiques de la Casa Bardín. Així, l’itinerari arranca en els primers metres de la sala fins a arribar a la segona planta mostrant imatges escenificades de paisatges reals viscuts per l’artista en els seus viatges.

Navarro és llicenciat en Belles arts per la Universitat Miguel Hernández amb Reconeixement Universitari 5 Estreles de la seua promoció. Des de 2011 ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives, algunes d’elles directament vinculades amb l’Institut Juan Gil-Albert.

Trujillo és doctor en Belles arts i professor de l’àrea d’Escultura de la Facultat d’Altea i entre els seus assoliments acadèmics destaca el primer Premi Extraordinari Nacional de la Llicenciatura de Belles arts, la Beca FPU del Ministeri d’Educació i Ciència i la diplomatura en Educació Primària. Ha comissariat diverses exposicions, ha publicat textos teòrics i ha actuat de jurat en nombroses convocatòries artístiques, entre altres coses.

NetejaRessalta les paraules desconegudes