L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert acull a partir de hui una nova exposició del cicle ‘Art a la Casa Bardín’, de la mà de María Mira-Perceval Grells. La mostra ‘Timing’ podrà visitar-se fins al pròxim 18 de desembre i està comissariada per Lucía Romero.

‘Timing’, tercera proposada de les cinc seleccionades en la III convocatòria del cicle, és el resultat de la unió de dues sèries de l’artista sota el títol ‘Untold tals’ i ‘360 Degrees’ i possiblement el projecte més íntim i personal d’aquesta creadora. En ‘Untol tals’ Mira-Perceval recull un treball realitzat durant la seua estada als Estats Units, després de trobar un àlbum anònim de fotografies. Aquest material gràfic la indueix a experimentar sentiments de nostàlgia i pèrdua d’identitat que observa en els diferents personatges. A mesura que treballa el material medita sobre les històries oblidades que contenen i actua sobre les imatges intervenint en elles amb la finalitat d’anar creant una segona història.

En 2018 va arrancar ‘365 Degrees’, en el qual durant un any va realitzar en format reduït una obra d’art sobre paper amb un concepte íntim i analític. Un temps durant el qual va explorar i va resumir les seues emocions i vivències sobre el suport, imposant-se grans dosis de concentració i autoestudio diari per a elaborar, amb el poc que podia tindre a mà, les peces.

Mira-Perceval Graells

Nascuda a Elx, Mira-Perceval va mostrar des de ben xicoteta la seua inquietud per la pintura i les arts plàstiques, assistint a classes de pintura en el taller de Pepe Gimeno. Va cursar els seus estudis de Belles arts a la Universitat de Barcelona i en la Accademia di Brera de Milà i va ser alumna d’artistes com Albert Gonzalo Carbó o Sebastià Miralles. Al llarg de la seua trajectòria ha participat en exposicions i projectes en diferents ciutats del món com París, Nova York, Alacant o València. Enguany ha realitzat una residència artística a Alemanya, on ha desenvolupa el projecte ‘Filant prim’ exposat en la Spinnerei de Leipzig. Actualment viu a Alacant on treballa en els seus pròxims projectes.