L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert acollirà hui l’última lectura dramatitzada del cicle “Memòria de cigarreras”. Josi Alvarado és l’autora de l’obra que estarà a càrrec del director de la Mostra de Teatre Español d’Autors i Autores Contemporanis, Guillermo Heras.

La lectura tindrà lloc aquest dimarts en la Casa Bardín a partir de les 19:00 hores i serà a càrrec dels actors Rosa Andrada, María Cabrera, Merce Capdevila, Alberto Giner, Diego Juan, Xavier Monzó i la pròpia autora. Fum és un patchwork d’històries tragicómicas, una rapsòdia de veus femenines plenes de saviesa, ira i passió, tal com ha explicat Alvarado.

Amb aquesta peça teatral, i després de les lectures de Mans de cendres d’Antonio Espill, Cigarreras d’Ana Peiró i Xavier Monzó i Lament de Jean Nicot d’Antonio Cremades i Pedro Montalbán-Kroebel, es clausura un cicle l’origen del qual va ser el taller-laboratori d’escriptura dramàtica “Memòria de Cigarreras d’Alacant”, que es va desenvolupar en la Casa Bardín l’any passat i en el qual van participar dotze autors i autores.

D’entre les obres elaborades posteriorment, l’Associació Cultural de Teatre Universitari d’Alacant (Actua) va seleccionar les quatre que han format part d’aquest cicle organitzat amb la col·laboració de la Fundació SGAE, la productora Teada i la Mostra de Teatre Español d’Autors Contemporanis.