La sala La Llotja consolida la seua programació convertint-se en referent a nivell autonòmic, amb actuacions que van des d’artistes populars del panorama nacional i internacional fins a propostes de marcat caràcter il·licità o d’índole independent. Així doncs, aquest matí, la responsable de l’Àrea de Cultura, Marga Antón, acompanyada pel programador de la Regidoria, Julián Sáez, ha presentat les funcions que tindran lloc en l’antiga llotja de fruites i verdures de Altabix, de febrer a maig de 2020. “Com ja és costum, al juny cedim l’espai a diferents col·lectius i entitats locals”, ha recordat Antón.

Concretament, dissabte que ve 8 arrancarà el Cicle de Música “Ángel Alfosea”, amb ritmes principalment originaris de les dècades dels huitanta i els noranta. El primer concert serà el del grup granadí La Guàrdia; el 29 de febrer serà el torn del mític conjunt La Frontera “una de les bandes referents del pop-rock espanyol”, ha assenyalat l’edil. El 7 de març, la música de Tennessee, formació sorgida a la fi dels setanta sota el nom d’Elvis Boys. I, el 19, el armonicista Steve Krase i els integrants de la Texas Soul & Blues Band posaran la nota blava amb la veu de la reconeguda Trudy Lynn, “la primera dama del blues i el soul de Houston, hereua espiritual de Etta James, amb cinc nominacions als Blues Music Awards i membre del Saló de la Fama de la Música”. El 21 i 28, el Cicle en homenatge a Alfosea conclourà, respectivament, amb l’actuació dels Troglodites i amb el solista de Medina Azáhara, Manuel Martínez.

Altres protagonistes musicals de la sala seran Tatxa, la Unió Musical de Torrellano, Ultrasònica, Atientas, Nacho Casado, la Morgan Blues Band, Nacho Casado i el folklore del subcontinent indi a càrrec de Sazed Ul Alam i Arup Kanti Das. També pertocarà per a dos “minifestivales”, tal com els ha definits la regidora: el primer d’ells, el 28 de febrer, ritmes en valencià amb el Sonora, organitzat pel Institut Valencià de Cultura i en el qual intervindran Andreu Valor i Eva Olivencia; el 23 de maig, del panorama alternatiu espanyol, O’funk’*illo i Bosco.

En l’apartat teatral, Antón ha destacat, per al 15 de maig, la presència del veterà actor argentí Héctor Alterio, que al costat del músic José Luis Merlín, interpretarà al gran poeta León Felipe en l’obra ‘Com fa 3.000 anys’. El 14 de març, Daniel Ortiz posarà en escena ‘Preludi’, amb la qual ha estat en el Teatre Espanyol de Madrid obrint temporada. Altres propostes sobre les taules seran les de la Plataforma de Teatre Amateur o de l’Aula de Teatre de la Companyia Clàssica de Comèdies, amén de companyies amb creacions destinades a un públic familiar, com La Xica Tolls; o Face 2 Face, Fòrum The Company i La Bohème, amb funcions en anglés i en francés “per a complementar la formació dels nostres xicotets”, ha puntualitzat Antón, subratllant, així mateix, la importància del valencià en la programació. D’altra banda, el dia 14 de febrer, l’il·lusionisme i l’humor del televisiu mag il·licità Ximo farà les delícies dels espectadors en el Dia dels Enamorats.

Amb aquesta programació, de seixanta actuacions en total entre arts escèniques i musicals, i que ha sigut dissenyada amb criteris de qualitat i per a captar públic amb diverses inquietuds, es busca, igualment, completar les activitats del municipi i la dinamització cultural del barri de Altabix, en un recinte que ja posseeix una oferta artística amb personalitat pròpia.