Aquest dimecres donarà principi el Cicle de Presentacions Literàries Tardor 2021, sota la coordinació del col·lectiu cultural independent Farfanías, Taller de Lletres i Música i la col·laboració de la Regidoria de Cultura i d’un important nombre de col·lectius culturals locals. Aquest Cicle de Presentacions Literàries farà realitat la trobada amb el públic eldense de diversos escriptors del panorama de les lletres hispanes.

La iniciativa, que ja va començar la passada temporada, té com a objectiu coordinar les activitats de caràcter literari per a evitar, en la mesura que siga possible, la duplicitat d’actes similars en la mateixa data, comptant amb el suport i la participació de diversos segells editorials de projecció nacional (Roca Editorial, Alfaguara, Editorial Corner, Editorial Combel, Editorial Anara de Ruta i Edelvives entre altres), els qui fan realitat la presència d’autors i la seua trobada amb els lectors.

A més, es compta amb associacions com la Fundació Paurides González Vidal, qui patrocina la presència d’alguns autors de major rellevància, possibilitant la seua intervenció a Elda, dins d’una breu gira per Espanya.

També és de destacar la col·laboració de col·lectius culturals locals, com ADOC, Biblioteca Pública, Casino Eldense, Museu Arqueològic, Museu del Calçat, Salons Princesa, Teatre Castelar, La Tertúlia i altres que cedeixen de manera altruista les seues instal·lacions i serveis amb l’objectiu de crear un espai literari còmode, ampli i divers lloc a la disposició del programa.

A més, cal posar en valor la important aportació del col·lectiu ACAE, amb el Taller de Lectura Activa, que participa en gran nombre de presentacions llegint paràgrafs de les obres presentades. De la mateixa manera, cal destacar la participació de les llibreries eldenses donant suport a la promoció lectora i distribució dels llibres proposats.

El calendari del cicle abastarà des del 15 de setembre a mitjan desembre de 2021, quedant oberta la data de clausura a causa de les nombroses sol·licituds de presentació amb les quals es compta en aquests moments. Donada l’àmplia nòmina d’autors, obres previstes i la complexitat de tancar dates concretes, les presentacions tancades per al mes de setembre són:

• Dimecres 15, a les 20.30 hores en el Museu del Calçat: ‘La vida rota’ (Biografia crítica de l’actriu Amparo Muñoz), de Miguel Fernández. Presentador: Juan Vera Gil. Durant la presentació es farà donació per part de la família de l’actriu d’un parell de sabates per a la col·lecció ‘Sabates amb història’ del Museu del Calçat d’Elda.

• Dimarts 21, a les 20.00 hores, en ADOC: ‘Vivir saludable, de Patricio Llamas Juan. Presentador: Miguel Barcala. Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, l’autor donarà part de l’edició del llibre a l’Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer d’Elda i Petrer.

• Dijous 23, a les 20.30 hores, en la Fundació Paurides González Vidal: ‘Tongolele, no sabe bailar’, de Sergio Ramírez (Premi Cervantes 2017). Presentadora: Conchi Agüero. En els últims dies, trobant-se fóra del seu país, la fiscalia de Nicaragua ha donat ordre de detenció internacional sobre Sergio Ramírez, un dels escriptors més importants d’Hispanoamèrica.

  • Miércoles 29, a las 20.30 horas en los Salones Princesa: ‘Pacta con el diablo; mantente siempre joven y en forma’, de Loles Vives. Presentador: José Antonio Bernabéu.