El cicle “D’igual a igual” de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert centrarà la seua tercera edició en la perspectiva de gènere en els camps del periodisme i la gestió cultural. Enguany comptarà amb dues sessions que es desenvoluparan a la Casa Bardín els dies 15 i 22 de març, totes dues a les 19.30 hores, amb la participació de Cristina Martínez al costat d’Héctor Fernández, demà divendres, així com Alicia Garijo i Francisco Sanguino, la setmana vinent.

La proposta, coordinada per Macarena Palma i Cristina Llorens, subdirectores del departament d’Humanitats del IAC, reuneix en cada sessió a un home i una dona d’un mateix camp professional perquè reflexionen i conversen sobre la manera en què la perspectiva de gènere influeix en les seues trajectòries i en el sector en el qual treballen.

Martínez, redactora de Cultura del diari Informació, és llicenciada en Periodisme per la Universitat Complutense i postgrau en Museografia Didàctica per la Universitat de Barcelona. Autora dels llibres Crystalzoo (2015) i 20 Anys de teatre urbà (2015), està vinculada al món de l’art i ha sigut presentadora d’esdeveniments com els Premis Importants d’Informació i el Premi Azorín.

Per part seua, Héctor Fernández és delegat a Alacant del diari El Mundo, doctor i llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Complutense de Madrid, així com Diploma d’especialització en Ciències Polítiques i Dret Constitucional pel Centre d’Estudis Polítics i Constitucionals.

La següent sessió serà a càrrec de Garijo, actual coordinadora del Institut Valencià de Cultura de la Generalitat a Alacant i programadora del Teatre Arniches, i Sanguino, director del Teatre Principal d’Alacant, membre del Consell Valencià de Cultura i vicepresident de l’Acadèmia d’Arts Escèniques d’Espanya.