Aquest dissabte, 19 d’octubre, l’auditori de la Casa de Cultura de Cultura acull al grup International Winds Ensemble, que interpretarà obres de Mozart i Beethoven, una actuació organitzada des de la regidoria de cultura en col·laboració amb la Societat de Concerts de Música Clàssica de l’Alfàs del Pi, a les 20.00 hores. L’entrada són 10 euros.

Manuel Casado, regidor de cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs, fa una crida als melòmans no sols de l’Alfàs sinó de la comarca per a no perdre’s la cita del dissabte. ‘Volem que Mozartmanía es mantinga com el Festival referent, en matèria de música clàssica, a la Marina Baixa”.

International Winds Ensemble és una agrupació cameristica formada per excel·lents instrumentistes d’Itàlia i Espanya: Mariano Meloni (piano), Alberto Cesaraccio (oboé), Antonio Puglia (clarinet), Arturo García (trompa) i Juan Francisco Torres (fagot).

Són solistes internacionals que s’uneixen en aquesta agrupació amb la finalitat de divulgar el repertori escrit per a piano i instruments de vent de grans compositors, com Brahms, Debussy, Schumann o Bernstein. El programa que presenten en el festival Mozartmanía de l’Alfàs del Pi suposa una ocasió extraordinària per a escoltar dues obres excel·lents i indispensables del repertori, com són els Quintets de Mozart i Beethoven per a piano i vents. La peculiaritat d’unir els timbres sonors dels instruments de vent fusta i metall, al costat de la subtilesa del piano, confereixen a aquest programa una bellesa especial.

En el programa dividit en dues parts i sengles quintets, de Mozart (1756-1791) & Beethoven (1770-1827), el primer per a piano i vent, i el segon per a piano, oboé, clarinet, trompa i fagot.

Com a colofó al vint-i-nové Festival Mozartmanía de Música Clàssica de l’Alfàs del Pi, l’Orquestra del Conservatori Superior de Música de València, acompanyada per Pierre-Laurent Boucharlat com a piano solista, oferirà el dissabte 26 d’octubre l’estrena mundial de l’obra ‘Mikado’, del compositor Juan Francisco Tortosa, que fa referència a l’exòtic terme de la cort imperial japonesa i, per extensió, a l’emperador Akihito, l’emperadriu Michito, el príncep hereu Naruhito i la princesa hereva Masako