L’essència de Gastón Castelló eixirà de nou a la llum en la Casa Bardín de la mà del cicle ‘Art audiovisual’. En aquest nou lliurament, l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert difondrà un documental sobre l’insigne pintor, l’obra del qual analitzaran posteriorment els historiadors Santiago Linares i Agustín Medina.

El documental aprofundeix en l’obra del que també fóra gravador i escultor foguerer, un dels autors alacantins més populars. Les seues pintures, mosaics i frescs llueixen en alguns dels racons més emblemàtics de la ciutat. Castelló va ser un pintor de sòlida formació, amb un perfecte domini del dibuix i del color.

Per la seua banda, Linares i Medina són coautores del llibre Gastón Castelló i les Fogueres de Sant Joan 1928-2002, publicat per l’Ajuntament d’Alacant, així com d’un capítol del catàleg Castón Castelló 100 anys, editat amb motiu de l’exposició en la Llotja del Peix 2002. A més, han col·laborat en diverses publicacions periòdiques, catàlegs i mostres d’art.

La cinta, original de 1979, forma part de la selecció de documentals sobre artistes alacantins que es van filmar en Súper 8 entre 1979 i 1983 des de l’Aula de Cinema Amateur creada en l’Institut d’Estudis Alacantins. Ara la Filmoteca Valenciana ha digitalitzat els documentals amb l’objectiu de posar-los en valor i donar-los difusió. La sessió tindrà lloc hui dimecres 7 de novembre a les 19:30 hores a la Casa Bardín.