Aprofitant la presència d’Oriola en la Fira Internacional de Flores de Shanghái, la ciutat és present també en la 24th. Shanghái International Film Festival, una de les mostres cinematogràfiques més importants d’Àsia. Presentat per Bellota Blanca Film-Productions, que la seua CEO és Habiten Shi, s’ha promocionat Orihuela com a lloc per a la realització de pel·lícules. També es va presentar el projecte de de l’oriolà Pablo Riquelme.

Gràcies a la plataforma de comerç internacional que Orihuela està creant amb la ciutat xinesa, el cineasta oriolà Pablo Riquelme ha sigut convidat a presentar en el Festival Internacional de Cinema de Xangai el projecte del seu nou llargmetratge que es troba en fase de finançament.

Riquelme, que resideix actualment a Califòrnia (USA), on treballa com a guionista de Hollywood, va signar un guió de llargmetratge amb localitzacions a Londres, Espanya, els Estats Units i la Xina. El guió va ser adquirit pel productor i activista nord americà Cleve Jones i supervisat pel director de cinema Gus Van Sant. El treball està co-escrit pel mallorquí Borja Moreno.

Es tracta d’una pel·lícula sobre les Xarxes Socials, basada en la vida d’un popular Influencer. A la Xina, les Xarxes Socials s’han convertit en un negoci molt lucratiu i, de fet, existeixen escoles per a l’entrenament i preparació de Instagramers. És per això, que quan Riquelme va ser convidat a participar en el Festival Internacional de Cinema de Shanghái, de seguida va pensar en aquest guió. “És un projecte molt ambiciós que compta amb el suport de grans cineastes i productors de Hollywood com Gus Van Sant, Cleves Jones o Laurence Mark”, afirma el cineasta.

El Festival compta amb una secció dedicada a la presentació de projectes perquè inversors i estudis de cinema de tot el món s’interessen i involucren en el procés de producció. “Quan em van convidar vaig pensar que era un senyal del destí ja que una de les localitzacions de la pel·lícula és precisament Shanghái, així que em va anar impossible no aprofitar l’ocasió”, afig Riquelme.