El regidor d’Urbanisme, Adrián Santos, va manifestar ahir, després de donar-se a conéixer la venda de l’edifici que albergava l’antic cinema Ideal, que l’Ajuntament vetlarà i serà especialment rigorós per a garantir que es respecta la protecció de l’edifici en les obres que s’anuncien per a remodelar l’immoble i convertir-lo en un hotel.

El regidor d’Urbanisme ha assenyalat que el seu departament, després de presentar la propietat la petició de compatibilitat urbanística, “es troba a l’inici d’un procediment de tramitació urbanístic que només avançarà sempre que l’actuació complisca amb els paràmetres legals, quant a volumetria i conservació de les parts protegides”. L’ús hoteler, segons ha explicat el titular de l’àrea d’Urbanisme, està permés pel vigent Pla General en aqueix edifici.

L’edil responsable d’Urbanisme ha manifestat que el desig de l’Ajuntament haguera sigut adquirir l’immoble per a destinar-lo a ús cultural però que la distància econòmica entre la taxació oficial dels tècnics municipals i la petició dels propietaris ha fet impossible aquesta adquisició.

Santos ha lamentat que “el tripartit fóra incapaç de donar una solució a aquest immoble per al seu ús públic” i espera que “el plantejament dels nous propietaris el rescate de la situació d’abandó en la qual ara es troba i pose en valor els seus elements més essencials”.