L’Ajuntament de Guardamar del Segura ha organitzat una variada i diversa programació d’activitats per a l’actual mes de gener on predominen les projeccions cinematogràfiques sense deixar de costat altres esdeveniments dirigits a tots els públics o relacionats amb els oficis tradicionals locals i les festes, segons ha donat a conéixer la regidora de Cultura. Pilar Gay.

Aquest divendres començarà el cicle “Cinema filmoteca” amb la projecció “Viure la seua vida” de Jean-Luc Godard, i ja el dia 25 es projectarà la pel·lícula “Foc en el mar” de Gianfranco Rosi. Tots dos esdeveniments tindran lloc a la Casa de Cultura. El dia 18 serà presentat a la biblioteca pública el llibre “La vida dins dels ulls” de Carles Cortes.

El teatre arriba de la mà de Baraka Teatre que posarà en escena l’obra “Oceanus”, els dies 24 i 25 a l’escola de música. Aquest últim dia la casa de cultura acollirà una conferència titulada “La Saranda, una tradició singular de Guardamar”. En aquest acte serà protagonitzat per Carlos Fontales, cestero, docent i investigador que dissertarà sobre l’ús de fibres vegetals, en aquest cas, per a la venda de peix en la localitat. Amb motiu de la conferència s’homenatjarà a Manuel Pérez que era qui elaborava les sarandas en els últims anys.

La cita amb la solidaritat, la música i la festa serà el 26 de gener quan tinga lloc la gala benèfica “1000 guitarres per a Victor Jara” a l’escola de la música. L’esdeveniment està organitzat pel col·lectiu de xilens residents a Guardamar “Pablo Neruda” a benefici de l’associació Adimar. L’acte multidisciplinari és un homenatge al cantautor Victor Jara, assassinat per la dictadura xilena fa 45 anys. En aquesta mateixa jornada serà inaugurada a la biblioteca l’exposició de fotografia dels participants en el XVI concurs de fotografia festera de Guardamar.

Ressenyar d’altra banda que Guardamar acollirà el campionat provincial de tir amb arc sala 2019. Aquest esdeveniment se celebrarà diumenge que ve dia 13.

Destacar que dues pel·lícules han sigut triades dins del cicle “Cinema d’estrena”. La primera “Aquaman” de James Wan serà projectada a les 20 hores del dissabte dia 19. La segona sessió “Temps després” de José Luis Cuerda, el dissabte dia 26.