El Festival Internacional de Webseries de l’Alfàs del Pi (FIDEWÀ) se celebrarà al juliol, coincidint amb el 33 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi. Així ho ha anunciat l’alcalde de l’Alfàs, Vicente Arques, durant la presentació del cartell d’aquest certamen, dedicat a les sèries de televisió i a la ficció en Internet.

“Hem volgut fer coincidir aquests dos festivals, un ja consagrat després de 33 edicions, que ha reunit en el municipi a reconeguts actors i actrius, directors, productors i guionistes del panorama cinematogràfic nacional, i un altre que s’obri camí amb força, amb cinc edicions, i que aposta pel talent jove i per la ficció televisiva i en Internet”, ha declarat Arques.

La televisió està atraient a molts noms que, fins ara, es dedicaven majoritàriament al cinema. Projectes de qualitat que generen gran interés entre el públic i, per tant, no és d’estranyar que municipis com l’Alfàs del Pi, amb un festival de cinema ja consagrat, s’òbriguen també a la ficció televisiva i d’Internet, apostant per projeccions i preestrenes, amb la participació dels seus protagonistes.

L’alcalde de l’Alfàs del Pi ha volgut agrair, a més, a la Diputació d’Alacant la seua col·laboració amb el Festival FIDEWÀ. “Ens han concedit una subvenció nominativa de 4.500 euros per a aquest certamen, que vol convertir-se en altaveu i plataforma per a joves creadors”, ha afegit.

La Diputació d’Alacant col·labora, així mateix, amb el Festival de Cinema de l’Alfàs amb una subvenció de 35.000 euros, “una ajuda de vital importància”, puntualitza Arques, després de subratllar que el Govern provincial “no ha fallat en cap edició, un gest que demostra la importància del Festival, una de les cites culturals més importants de la província”.

El 33 Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi i el cinqué FIDEWÀ se celebraran del 3 a l’11 de juliol, dies en què el municipi acollirà el millor cinema realitzat a Espanya, dedicant un protagonisme especial als curtmetratges espanyols i, a més, amb propostes dedicades a la ficció televisiva i en Internet.