El circuit Sonora continua l’estada a Alcoi amb Jonatan Penalba, Ana Zomeño i Spanish Brass

El circuit Sonora continua l’estada a Alcoi amb Jonatan Penalba, Ana Zomeño i Spanish Brass

Sonora, el circuit de la música valenciana, organitzat per Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, continua la seua estada a Alcoi amb tres concerts el cap de setmana que ve. Divendres, 21 de gener, a les 20.00 hores, hi haurà, al Teatre Calderón d’Alcoi, la proposta de música tradicional de Jonatan Penalba i la cançó d’autor d’Ana Zomeño; i diumenge, 23 de gener, a les 20.00 hores, serà el torn del quintet de metalls Spanish Brass.

Jonatan Penalba ja és un veterà en el món de la cançó, malgrat la seua joventut. I és que es va introduir molt prompte en el món de la música tradicional i s’ha foguejat en multitud d’actuacions en els escenaris més diversos. L’aparició del seu primer disc, el guardonat ‘De soca-rel’ (Temps Record, 2018), el va situar en molt poc de temps en un lloc ben destacat dins del panorama de la música ‘folk’ valenciana, i ara ens arriba el seu últim treball, ‘Reversions’, guanyador en els Premis Carles Santos 2020, que ens presenta un Jonatan Penalba lleugerament diferent del que hem conegut fins ara, allunyant-se lleugerament de la sonoritat tradicional per a acostar-se al pop, però sense oblidar del tot la música d’arrel.

Després de presentar el seu primer treball, ‘Cinco conocidas’, el 2019, i ‘Nuevas conocidas’, a principis de 2020, la cantautora valenciana Ana Zomeño va ser finalista dels Premis Carles Santos 2020 amb ‘Taller de canciones’, sis temes compostos entre maig i juliol, en ple desconfinament, que deu el seu nom al taller ‘online’ durant el qual va ser creat i en el qual conviuen molts estils i moltes influències que fan d’aquesta cantautora una sorpresa fresca per anar descobrint a poc a poc.

‘Les aventures de Monsieur Jules’ és un projecte de Spanish Brass, amb la col·laboració del pianista i compositor Albert Guinovart, que s’ha anat completant durant els últims anys amb altres músiques per a quintet de metalls i piano i que va resultar guanyador en els Premis Carles Santos 2020. Cada un dels sis moviments de l’obra està inspirat en una novel·la del genial escriptor francés Jules Verne: ‘Vint mil llegües de viatge submarí’, ‘Michel Strogoff’, ‘Nord contra sud’, ‘Viatge al centre de la Terra’, ‘El raig verd’ i ‘La volta al món en vuitanta dies’, un viatge fantàstic per l’univers de Verne mitjançant la sonoritat del metall.

L’estada del circuit Sonora a Alcoi aquest mes de gener conclourà amb el concert de Trobadorets el dia 30, amb la seua proposta de música familiar.

Circuit Sonora

El circuit Sonora porta per tot el territori valencià els grups i solistes que van resultar finalistes o guanyadors de l’anterior edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana i ara torna a la carretera d’octubre a març: sota el lema ‘La música et fa viatjar’, presenta 30 concerts de 33 artistes valencians que en aquesta edició viatgen a cinc localitats: Peníscola, Castelló de la Plana, Bocairent, Alcoi i Alacant.

Els artistes que formen part d’aquesta tercera edició de Sonora són Smoking Souls, Dani Miquel, Badlands, Pau Alabajos, Sierra Leona, Eva Gómez, Verdcel, Christian Penalba, Jamaican Jazz Lovers, Manolo Valls, Marcel el Marcià, Johnny B. Zero, Marala, Laura Esparza i Carlos Esteban, Polock, Néstor Mir, Cactus, Jazzwoman, Duna, Urbàlia Rurana, Mo’roots, Pool Jazz, Jonatan Penalba, Ana Zomeño, Spanish Brass, Trobadorets, Tarquim, Eva Romero & Manuel Hammerlinck, Pepe Zaragoza, Chema Peñalver, Pete Lala, Andreu Valor i Blackfang.

En aquesta edició, la imatge gràfica ha anat a càrrec de l’estudi Sud+Sud i l’espot del circuit és de Tresdeu. Tota la programació de Sonora pot consultar-se en el web circuitsonora.com, on també poden comprar-se les entrades, que tenen un preu simbòlic de 3 euros en tots els concerts del circuit.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X