La regidora de Cultura, Marga Antón, ha presentat el XXI Festival de Guitarra que se celebra en el Claustre de San José del 19 al 27 de juliol. Al costat de la regidora ha estat el president de l’Associació de Guitarristes “Música Oberta”, Iván Lledó.

“Aquest mes de juliol ve carregat de festivals”, ha assenyalat Antón qui ha afegit que “a més d’aquest festival de guitarra, fins al diumenge en el Palau de Altamira se celebra el festival de Jazz, a més, el Hort del Xocolater acollirà el festival de Cinema Independent”.

El festival de Guitarra Ciutat d’Elx està plenament integrat en el circuit internacional de guitarra clàssica i als deixe anar d’aquests 21 anys per l’escenari del festival han passat guitarristes de gran prestigi tant de la música clàssica com de flamenc, rock o jazz.

“Aquest festival té com a objectiu fomentar l’amor per la música, la difusió del repertori guitarrístico en tots els seus gèneres, facilitar l’accés als escenaris a nous intèrprets, la formació recolzada en les actuacions en directe, la trobada entre músics i també promocional llocs emblemàtics de la ciutat com és el Claustre de Sant Josep, que té unes condicions acústiques i estètiques molt especials”, ha indicat la responsable de Culltura.

Antón ha dit que una de les característiques que distingeix aquest festival són els tres concursos que atrauen cada any a desenes de solistes i conjunts de diferents països projectant la imatge cultural de la nostra ciutat a nivell tant nacional com internacional. “Es tracta del Premi del públic, instaurat fa poques edicions, que ha suposat un revulsiu i que permet la participació entusiasta del públic que ens acompanyen cada nit en el Claustre de la Biblioteca de Sant Josep. També estan els premis Calendura i Ciutat d’ Elx als participants en els cursos de nivell mitjà i superior respectivament, i el concurs internacional de música de cambra amb guitarra”.

A més, la formació és una de les característiques principals del festival perfectament recolzada en les actuacions en directe en el Claustre.

Per part seua, Iván Lledó ha destacat que enguany ha crescut de forma significativa el número d’inscrits a les classes. “En els últims anys havíem notat més interessos pel concurs que per les classes, però enguany tenim un gran nombre d’alumnes arribats de nou països com el Japó, Auatria, Dubai, Xile o Mexico”, ha indicat.

Les entrades per als concerts es poden adquirir en el Gran Teatre o en el lloc de l’actuació una hora abans del seu inici.

PROGRAMACIÓ

DIVENDRES 19 DE JULIO

Canary Guitar quartet (Espanya) Claustre de la Biblioteca de Sant Josep Entrada lliure 21.30h

DISSABTE 20 DE JULIO

Marco Piperno (Itàlia)

Claustre de la Biblioteca de Sant Josep Entrada lliure, 21.30h

DIUMENGE 21 DE JULIO

Pedro Mateo González (Espanya) Claustre de la Biblioteca de Sant Josep Entrada 6€. 21.30h

DILLUNS 22 DE JULIO

Margarita Escarpa (Espanya)

Claustre de la Biblioteca de Sant Josep Entrada 6€ . 21.30h

DIMARTS 23 DE JULIOL

Final del Concurs Música de Cambra amb guitarra Claustre de la Biblioteca de Sant Josep

Entrada lliure. 21h

DIMECRES 24 DE JULIO

Álvaro Pierri (l’Uruguai)

Claustre de la Biblioteca de Sant Josep Entrada 10€. 21.30h

DIJOUS 25 DE JULIOL

Final del Concurs Ciutat d’Elx Claustre de la Biblioteca de Sant Josep Entrada lliure. 21h

DIVENDRES 26 DE JULIO

Andrea de Vitis (Itàlia)

Claustre de la Biblioteca de Sant Josep Entrada 6€. 21.30h

DISSABTE 27 DE JULIOL

Duo Khitarsis (Romania)

Clausura del Festival i lliurament de premis. Claustre de la Biblioteca de Sant Josep. 21 h.