El paratge natural municipal del Clot de Galvany acollirà enguany una trentena d’activitats durant 21 caps de setmana, entre les quals destaquen una visita tematizada al patrimoni històric-militar i un taller sobre libèl·lules i caballitos de mar que tindran lloc els dies 15 i 29, respectivament, del pròxim mes de setembre, segons ha explicat aquest matí el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Elx, Antonio García.

Les activitats es realitzen durant tot l’any i la participació és gratuïta, encara que és necessari inscriure’s abans en la web del paratge. Les activitats es difondran en fullets per diferents dependències municipals, en les xarxes socials i en la pròpia pàgina web del Clot. “Enguany repetim algunes activitats d’èxit com la del patrimoni històric i cultural del Clot que porta dos anys fent-se i les vinculades amb temàtiques infantils com Halloween o Nadal”, ha indicat el regidor.

Antonio García ha destacat també les activitats relacionades amb efemèrides com el Dia de l’Educació Ambiental, el Dia Internacional de la Terra, o el Dia dels Ocells Migratoris. “Les activitats solen fer-se els dissabtes i diumenges, excepte en els mesos de juliol i agost; al matí es realitza una visita temàtica i a les vesprades un taller relacionat amb el tema. L’activitat més concorreguda és la de labors voluntàries de revegetació que es fa tots els diumenges de novembre. Enguany han participat en les activitats 3120 persones, sense incloure les visites ordinàries”, ha assenyalat García.

El regidor ha explicat que la visita tematizada del 15 de setembre, centrada en el patrimoni històric-militar del Clot, estarà dirigida per l’arqueòleg Enrique R. Gil, qui explicarà al detall la importància i finalitat del lloc defensiu del paratge en el context de la defensa del front Sud de l’últim reducte del govern republicà durant la Guerra Civil. I quant al taller teòric-pràctic sobre libèl·lules i caballitos del diable del dia 29 del mateix mes, García ha informat que l’activitat versarà sobre el cicle de vida de les libèl·lules.