El Club de Jazz de les Mil Pesetas de Villena, el més veterà de la província d’Alacant i un dels de major recorregut en la Comunitat Valenciana, celebra aquest divendres les seues noces de plata. Per a l’ocasió el Club comptarà amb l’actuació d’un dels seus primers convidats fa 25 anys, el pianista Fabiano Miano, acompanyat d’Antonio Serrano. Serrano és un dels intèrprets més reconeguts i prestigiosos de l’harmònica del jazz i el blues actual. La cita d’aquest aniversari serà divendres que ve 28 de maig a les 21.30 hores en la Sala d’actes de la Casa de la Cultura de Villena.

En aquests 25 anys, la Casa de la Cultura de Villena s’ha convertit en el temple del jazz de tota la província, on s’han donat cita els intèrprets nacionals i internacionals més rellevants del panorama musical. Entre els últims músics de major projecció que han deixat les seues notes musicals de Jazz figuren Anaut, Perico Sambeat, Javier Colina, Valery Ponomarev, Caramel de Cuba, Viktorija Pilatovic o la Sedajazz Big band, amb els seus respectius grups

En aquests anys, la Casa de la Cultura ha celebrat més de 300 concerts i activitats relacionades amb el jazz a la ciutat de Villena, situada en l’actualitat com un dels punts culturals que ofereixen de manera periòdica i continuada actuacions de Jazz en la seua programació mensual.

Fabio Miano, el pianista que va inaugurar aquest llarg i reeixit recorregut del Club de Jazz de les Mil Pessetes amb els seus concerts mensuals en la Kakv, estarà acompanyat en l’escenari per Andrés Lizón (contrabaix) i Simone Zaniol (bateria). El músic ítalo-canadenc és un prestigiós intèrpret de jazz que ha guanyat en dues ocasions el guardó a disc de l’any per la coneguda revista “Quaderns del Jazz”, gràcies als seus discos “Personally speaking: A tribute to Duke Pearson” i el monkiano “Reflections”. Fabio és col·laborador habitual de grans figures del jazz com Jim Rotondi o Grant Stewart.

A més, al concert se sumarà la música d’Antonio Serrano, considerat com un dels millors armonicistas del panorama musical. En la seua llarga carrera, Antonio ha obtingut nombrosos reconeixements com el Grammy Llatí per part de la “Latin Academy of Recording Arts & Sciences”, el “Masters of Mediterranean Music en Jazz Flamenc” per el “Berklee Mediterranean Institute” entre altres. En la seua carrera com a solista ha tocat en les orquestres simfòniques de Bèlgica, Colònia i Istanbul entre altres, a més de ser membre del grup de Paco de Lucía durant diversos anys. Com a músic de jazz ha tocat amb artistes de la talla de Toots Thielemans, Ivan Lins i Perico Sambeat.

L’accés al concert és gratuït, amb seient preasignado. Les localitats poden obtindre’s en la web www.kakv.com