El Col·legi d’Arquitectes d’Alacant organitza dijous que ve 23 de novembre a les 19:30h la presentació del llibre José Cort Botí, Arquitectures, 1926-1931, escrit per Santiago Varela Botella i Santiago Varela Rizo, arquitectes.

L’arquitecte alcoià José Cort Botí va desenvolupar la seua carrera en diferents poblacions. Durant els anys 1926 a 1931 a Alacant, Elx i Elda, amb obres pròximes a la modernitat. Va participar en els debats de l’arquitectura mediterrània i en el concurs sobre l’habitatge mínim.

En el vibrant món de l’arquitectura, pocs noms ressonen amb tanta creativitat com el del distingit José Cort Botí. La seua carrera ha sigut una simfonia de disseny innovador i contribucions significatives al panorama urbà.

La trajectòria de José Cort Botí és un testimoniatge de dedicació i excel·lència. Amb una carrera que s’estén al llarg de dècades, ha liderat nombrosos projectes que van des de residències emblemàtiques fins a complexos comercials innovadors. La seua habilitat per a combinar la funcionalitat amb l’estètica ha definit el seu treball, marcant-lo com un vertader mestre en el seu camp. Botí no es limitava a seguir tendències; les creava. El seu estil avantguardista ha desafiat convencions, donant forma a estructures que són testimoniatge de la seua visió única. Cada edificació és una obra mestra que fusiona la tradició amb la modernitat, creant espais que conten històries per si mateixos.

Els nombrosos reconeixements i premis que ha rebut José Cort Botí són un reflex clar del seu impacte durador en el món de l’arquitectura. La seua habilitat per a superar desafiaments i la seua constant cerca de l’excel·lència ho han convertit en una figura influent, tant a nivell nacional com internacional.

La presentació serà a càrrec de Sra. Pilar Tébar Martínez, directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat València.

Data: 23 de novembre de 2023

Hora:19:30h

Lloc: Sala d’actes de la Casa de la Vídua de Roses, al carrer Nou, nº10, d’Elda