El Comando Margarita, en una iniciativa enquadrada dins del seu projecte Museu a l’aire lliure al Campello (MaALeEC), ha decorat el mur del Carrer Mongomit amb un homenatge a l’OP-ART i l’ajuda d’estudiants de primària del CEIP Fabraquer.

El Projecte Museu a l’aire lliure al Campello del Comando Margarita torna a actuar en una zona amb murs en mal estat per a restaurar-los i anar creant un Museu a l’aire lliure en el municipi. En aquest cas s’ha actuat sobre el mur del Carrer Mongomit amb un homenatge a l’OP-ART i a Victor Vasarely, considerat pare del moviment. En la creació d’aquest mural han participat uns 400 estudiants de primària del CEIP Fabraquer i voluntàries i voluntaris particulars que com en cada acció del Comando Margarita participen de la creació dels murals en divertides i amenes jornades.

El POP-ART, nascut als EUA en 1958, es caracteritza perquè, malgrat l’absència total de moviment real, les seues formes geomètriques simples, les línies paral·leles, el contrast i la repetició de formes generen sensació de moviment, vibració i parpelleig.

Cal destacar que el Comando Margarita utilitza pintures reciclades que es recullen en l’Edifici d’Infraestructures i Serveis situat en l’Avinguda Generalitat, 4. Allí la ciutadania pot depositar els pots de pintura que han usat en les seues llars i que normalment es queden sense acabar després de ser utilitzats.