La programació cultural de la Universitat d’Alacant obrirà el nou any 2023 amb un concert del duo musical Antílopez, que presentarà el seu últim disc Mutar fama el dimecres 8 de febrer al paranimf. Així ho ha avançat la vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu, qui ha volgut anunciar la primera actuació que obrirà la nova programació del paranimf de la UA del 2023, la presentació de la qual tindrà lloc al gener. El concert serà gratuït i les entrades, per invitació, ja estan disponibles.
En aquest cinquè treball d’estudi, que va veure la llum el passat 26 de novembre, Antílopez reincideix en el seu eclecticisme musical, i innova a més amb bachata, reggae rap i música electrònica flamenca, sense deixar de la mà el pop rock, la rumba canalla o la seua aclamada cançó d’autor. Els integrants d’Antílopez, José Félix López García (Félix) i Miguel Ángel Márquez Cáceres (Migue), presenten un disc-espectacle que conforma una mana de playlist del moment amb picades d’ull musicals a diferents estils, països i cultures, i en el qual de nou trobem lletres compromeses i agitadores. Després de més d’una dècada en escena, Antílopez s’aferma com a grup independent ja que, sense l’ajuda de cap multinacional, ha passat del més absolut underground de baret a obtenir èxit en sales, teatres i festivals de tot Espanya i Amèrica Llatina.

Antílopez
Originaris d’Isla Cristina (Huelva), donen a la seua música el nom de chiripop, una mescla d’estils que van del pop al cabaret passant per la cançó d’autor o el reggae i sempre amb l’humor de teló fons, tant en les lletres com en la interpretació sobre l’escenari. Ells mateixos es defineixen com a “incansables en el seu pols contra el que s’estableix i en la seua croada contra la imbecilització global, que fan de la seua crítica un escut social del seu dia a dia com a obrers de la música”.