Donades les nova Mesures COVID-19 decretat per la Generalitat Valenciana que influeix en la limitació de la circulació en horari nocturn la Casa de Cultura de Villena ha acordat avançar a les 19.30 hores l’inici de la presentació del disc “Canciones alegres para suicidas” de Sufrida Calo en el cicle Cultura Dona del mes de gener.

Sufrida Calo va sorgir en 2014 dins de la programació del Hija Qué Seca Fest, organitzat per Rocío Saiz, a la Sala Xaloc. Després de dos anys desenvolupant el concepte en el Café Berlín, Elena Lombao estrena al febrer de 2016 la versió teatral en el Teatre Lara, dirigida per Borja Echeverría, qui també col·labora en la dramatúrgia. Aqueix mateix any, la proposta teatral es trasllada als Teatres Luchana, on roman durant quasi huit mesos. Després del seu pas per sales de concerts i teatres, Elena decideix portar-lo a espais més atípics, adaptant la proposta per a una audiència més reduïda. I mentre es va desenvolupant l’atípic estil comença a forjar-se el disc Cançons alegres per a suïcides. Així les músiques i els textos acaben de fixar-se per a donar pas a un espectacle ja madur i encaminat.

Sufrida Calo oferirà aquest divendres un concert en forma de monòleg (o monòleg musical) en el qual l’artista Elena Lombao sembla invocar a l’artista mexicana Frida Khalo per a parlar-nos, a través de la seua estètica i de personalíssimes ‘ranchéfores’ (mescla de ranxeres i metàfores), de la seua particular tragicomèdia quotidiana. Un espectacle de café-teatre, amb el surrealisme rural com a teló de fons, en el qual Lombao ens canta les seues penes i alegries i ens explica la seua biografia sentimental. Tot a través de Patida, personatge (amb accent gallec) que ja s’ha fet un buit en l’escena cabaretera del nostre país, produït magistralment pel villenense Juanjo Reig en el seu Estudi Silencio.

Reserva d’entrades: ací