La regidora de Representació Institucional, Turisme i Platges de l’Ajuntament d’Elx, Mireia Mollà i la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, han presentat el concert Las Voces del Coro que tindrà lloc en la Sala Iturbi del Palau de la Música, dissabte que ve 30 de juny a les 19.30 hores, serà gratuït i estarà interpretat pels Petits Chanteurs de Saint-Marc (coneguts per protagonitzar la premiada pel·lícula ‘Els Xics del Cor’) i per la Escolanía i Cor Juvenil del Misteri d’Elx.

Es tracta d’un concert que, en el context de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, forma part d’una sèrie d’esdeveniments que tenen per objecte posar en valor la promoció turística de la ciutat d’Elx i sobretot el patrimoni cultural valencià. Es tracta d’un programa de tres parts, la primera cantada per la Escolanía i Cor Juvenil del Misteri d’Elx, la segona pels Petits Chanteurs de Saint-Marc i una tercera conjunta amb un repertori variat en el qual figuren grans clàssics com Schubert, Rossini o Strauss, musicals o artistes actuals.

Mireia Mollà ha destacat que es tracta d’un “projecte de mestissatge entre les nostres dues ciutats, que expliquen cadascuna amb tres patrimonis de la Humanitat”. Aquest concert, que es repetirà l’1 de juliol a Elx i en la basílica de Lió el 22 de setembre, “comptarà amb la presència de més de 100 joves i xiquetes i xiquets en l’escenari i a més, suposa el debut en el Palau de la Escolanía i el Cor Juvenil, que mai havien vingut”. Respecte al programa, ha destacat que la primera obra és el Salve Regina, “una de les més representatives del Misteri que originàriament la cantaven els xiquets, per açò es podrà escoltar amb tota l’essència original”.

Per la seua banda, Glòria Tello ha afirmat que dins del projecte de Palau Obert s’havien realitzat molts actes solidaris i socials però “mai s’havia col·laborat amb altres institucions per a posar en valor i dinamitzar el patrimoni del nostre territori i és necessari crear sinergies”. Per açò, l’esperit d’aquest concert “ha de servir per a conscienciar-nos de la immensa sort que tenim de posseir, en el nostre territori, manifestacions que són patrimoni de la Humanitat per la Unesco i que ens diferencien d’altres parts del món”. En aquest sentit ha afegit que “podem trobar els màxims exponents entre València i Elx, en La Llotja de la Seda de València i el Misteri d’Elx, les dues coincideixen en el temps, en els seus inicis i posseeixen una força visual i icònica que veritablement sorprèn”.

El concert començarà amb la Escolanía i Cor Juvenil del Misteri d’Elx que cantarà el citat Salve Regina del Misteri d’Elx, Idil·*li de Altisent, Pel bell de la terra de Rutter, Pacem in terris de Frisina, Sent de Papoulis, La nit de l’amor de Elton John i Freedom Trilogy de Halley. Després actuaran Els Xics del Cor amb Look at the world de Rutter, Au Maria de Schubert, La Carita de Rossini, Pueri Concinite de Herbeck, Parlez-moi de la Mer de Bevan, Heureux de Brel/Faricier, Els orphelins de Henrick, Duo dónes fleurs de Delibes, Li Beau Danube Bleu de Strauss, El més Vital del Llibre de la Selva, Supercalifragilistic (Mary Poppins) de Sherman, Cerf-Volant (Els Choristes) de Barratier i Coulais, Hakuna Matata del Rei León, Libérée délivrée de Regne dónes neiges, Vois sud ton chemin i Cielito Lindo. Finalment les dos corals cantaran tres temes de la famosa pel·lícula ‘Els Xics del Cor’: Vois sud ton chemin, Caresse sud l’océan (Els Choristes) de Barratier i Coulais i La nuit de Rameu.