La Banda Unió Musical La Nucia actuarà diumenge que ve 5 de setembre en el Auditori dels Nits i ho farà en un concert especial, “La Nit Americana”, per a celebrar el 40 aniversari de creació de la pròpia banda. Aquest concert de la banda Va unir Musical La Nucia, estarà dirigit pel director titular de la formació nuciera, Ramón Lorente.

El primer diumenge de setembre serà el dia del concert del XL Aniversari de Unió Musical La Nucia. Concert que se celebrarà amb entrada lliure en el Auditori dels Nits, a l’aire lliure, al costat del Auditori de la Mediterrània.

“La Nit Americana” oferirà als espectadors que assistisquen un programa de música americana, ja que una gran parter part de les obres seleccionades es relacionen amb la música americana dels anys 30 i 40 del segle XX.

El concert inclou creacions de grans autors com George Gershwin, Leonard Bernstein, Duke Ellington, Irving Berlin, Glenn Miller, Kurt Weill, Herbie Hancock, John Philip Sousa, entre altres.

L’actuació arrancarà amb la coneguda marxa de John Philip Sousa, “Barres i Estreles” i seguirà amb adaptacions de diverses obres, de l’òpera “Porgy and Bess” de George Gershwin i del musical “West Side Story” de Leonard Bernstein. Serà una primera part, com recalca el director del concert, Ramón Lorente, “amb música de tall més simfònic” i en la segona part “serà el moment d’un estil més popular, encara que no menys significatiu en aquell moment històric: el so Big band. Un estil que va nàixer a Nova York en els anys trenta i que després es va estendre per tot el món”.

Així en la segona part del concert, el cantant Héctor Andrés Gibert intervindrà com a veu solista interpretant, com a veu solista, acompanyat per la Banda Va unir Musical La Nucia amb arranjaments de Big band, cantant grans cançons com “Fly to the moon” de Bart Howard, que va immortalitzar Frank Sinatra, o “Mack the Knife”, coneguda universalment amb múltiples versions, original de Kurt Weill.

El concert d’aniversari de la Banda Va unir Musical La Nucia compta amb suport de les Regidories de Cultura i Festes de La Nucia i a més s’inclou en la XXVI Campanya de Música als Pobles de la Diputació d’Alacant.

Aquest concert tradicionalment s’ha celebrat en la Plaça Major de La Nucia en el diumenge anterior als Festes d´Agost i l’any passat per la pandèmia i la suspensió de les festes es va convertir en una cercavila que va arrancar en la Plaça de l´Almàssera, davant el Auditori de la Mediterrània, va passar per la Plaça Major i va acabar en la Plaça dels Músics. Enguany se celebrarà per primera vegada al setembre i en el Auditori dels Nits, mantenint, això sí, la celebració a l’aire lliure.

Concert XL Aniversari Va unir Musical La Nucia La Nit Americana

Banda Va unir Musical La Nucia. Director: Ramón Lorente

Diumenge 5 de setembre de 2021. 20.00 hores. Auditori dels Nits. Plaça dels Nits. La Nucia. Entrada lliure, limitada a l´aforament.

Programa

1a PART

 • Barras y Estrellas …………………………………………………………………           J.P.Sousa
 • Porgy and Bess ……………………………………………………………………..      G. Gershwin                                                                                                                                                                                 Adapt. James Barnes
 • West Side Story …………………………………………………………………..        L. Bernstein                                                                                                                                                                             Adapt. Naohiro Iwai

2a PART

 • Ain’t  misbehavin’  ……………………………………………………  Th. Waller & H. Brooks
 • Fly me to the moon*  …………………………………………………………..     Bart Howard
 • Caravan ……………………………………………………………………………..  Duke Ellington
 • Check to check* ………………………………………………………………….       Irving Berlin
 • Moonlight Serenade  ……………………………………………………………      Glenn Miller 
 • Mack the knife*  …………………………………………………………………           Kurt Weill
 • Chameleon …………………………………………………………………………        H. Hancock
 • Sway*  ……………………………………………………………………………….              P.B.Ruiz

* Cantant solista – Héctor Andrés Gibert.