El Concurs d’Interpretació de Guitarra està dividit en dues categories. D’una banda, la ‘Ciutat d’Elx’ està enfocada a tots els guitarristes, sense límit d’edat, que estiguen inscrits com a alumnes actius en algun dels cursos. I per un altre, la categoria ‘Calendura’ està orientada a menors de 20 anys que també han d’estar matriculats en algun dels cursos del Festival.

El concurs ‘Ciutat d’Elx’ consta de dues proves: l’eliminatòria i la final. Els guanyadors d’edicions anteriors no poden presentar-se al concurs de la present edició en la mateixa categoria. El primer premi consisteix en un concert dins del XXIV Festival de Guitarra “Ciutat d’Elx” amb una prestació econòmica de 1.000 euros. A més, el guanyador aconsegueix un concert organitzat per PIMA (Associació Juvenil de Guitarra de Petrer) amb una prestació de 600 euros. El segon lloc obté un premi de 400 euros. Així mateix, enguany es manté el Premi del Público, distinció que atorgaran els assistents durant la final del concurs i que tindrà una dotació de 300 euros.

La prova eliminatòria del Concurs Ciutat d’Elx se celebrarà el dia 29 en horari de matí i vesprada en la Sala d’actes de la Universitat Cardenal Herrera CEU. La final serà el divendres 30 a partir de les 21 hores a la Sala Cultural La Llotja. Totes dues proves són obertes al públic i gratuïtes.

La categoria ‘Calendura’ consta d’una única fase on els participants presenten un programa de 20 minutos, amb almenys dos estils diferents. El primer premi està dotat amb 500 euros, el segon amb 200 euros, i tots dos inclouen diplomes acreditatius. Aquest concurs es realitzarà el dissabte 31 en horari de demà en la Sala d’actes de la Universitat Cardenal Herrera CEU, amb entrada serà oberta i gratuïta.

El lliurament de premis de les dues modalitats del concurs tindrà lloc el divendres 31 de juliol a la Sala Cultural La Llotja a les 21.00 hores, abans del concert “Homenatge a Astor Piazzolla”, interpretat per Juan Carlos Chornet i Álvaro Pierri.