La segona edició del concurs “Emerge  Alacant”, concebut per a promocionar a grups musicals amb talent, impulsat per la Regidoria de Cultura i Produccions Baltimore, ha tancat el termini d’inscripció amb 75 formacions en lliça.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha destacat l’efervescència dels ambients musicals d’Alacant i província, la qual cosa s’evidencia amb els més del centenar d’artistes integrats en aquestes formacions que aspiren a encimbellar-se en el món dels escenaris.

Des de la promotora Produccions Baltimore, empresa a l’avantguarda en l’organització d’esdeveniments musicals i grans concerts en el Llevant, han interpretat també com a “nou èxit” la resposta dels grups i solistes.

L’edició 2021 de Emerge Alacant està orientat cap a les formacions musicals en format solista o banda que siguen majors d’edat i procedents d’Alacant. També tenen cabuda els grups en els quals la meitat dels seus membres, almenys, siguen originaris del municipi o la província.

El període d’inscripcions va acabar el dimarts 1 de juny. Comença ara el treball del jurat que haurà d’analitzar les propostes per a triar als tres grups que competiran en la gran final, cita assenyalada per al 8 de juliol en #Auditori de Muelle12 – Grup Marcos, en la coneguda com a zona Volvo del Port.

Junta d’expertes

L’organització ha triat a tres dones perquè integren la junta que ha d’examinar les referides propostes. Aquest jurat està integrat per Carolina Rodríguez, de l’àrea de direcció i representant de Muelle12; Cristina Martínez, redactora del periòdic Informació i Verónica Gómez, vocalista de Vera Green, banda alacantina creada en 2014, amb dos àlbums editats -Le Paradis i Blablabla -. El grup va quedar finalista en la primera edició del concurs.

Espectacle final

Durant el concert final, el dijous 8 de juliol, el públic que acudisca a l’espectacle podrà tindre veu i vot, en cas que el jurat decidira un empat de punts.

La banda guanyadora entrarà a formar part del cartell d’un dels festivals de Produccions Baltimore i, a més, rebrà una gratificació en metàl·lic de 500 euros.

Les formacions classificades en segon i tercer lloc seran premiades amb 300 euros cadascuna.

“Emerge Alacant 2021” especifica que la informació sobre els participants en el concurs, xarxes socials i enllaços a diferents continguts musicals estaran disponibles en els pròxims dies en la web de muelle12alicante.es. D’aquesta manera, qualsevol persona podrà accedir per a conéixer i fer-se una idea de les propostes, els músics i les seues creacions, la qual cosa conformarà un aparador significatiu del talent alacantí.