La setena edició del Concurs Internacional de Fotografia Alacant ha tancat el termini d’admissió d’obres i ha comptabilitzat 3.613 imatges participants, arribades de 48 països diferents. Un total de 511 autors, professionals i aficionats, han enviat els seus treballs.

Des de Mèxic, Colòmbia, la Xina, l’Argentina, França, l’Índia, Vietnam, Bangladesh, Israel, Dinamarca, Romania, Taiwan, l’Iran, Myanmar, Polònia, el Regne Unit, el Perú, Hongria, Suïssa, Croàcia i República Txeca són part dels països que conformen el llistat fotògrafs participants, segons dades del concurs.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, i el president del Club Fotogràfic Alacant (CFA), Sergio Rodríguez, al capdavant de les dues entitats que vénen col·laborant des d’anys arrere en aquesta iniciativa, han mostrat el seu reconeixement a tots els autors, professionals, aficionats, documentalistes i estudiants de fotografia que han confiat en el bon fer del certamen des de ciutats de diversos continents.

Alacant centra l’atenció de fotògrafs de mig món

L’edil i el portaveu del CFA han assenyalat que el Concurs Internacional de Fotografia Alacant compleix una edició més la seua comesa de promoció de la fotografia i de l’art de la imatge, contribuint a divulgar el nom de la ciutat pel món lligada a la cultura i a serietat en la gestió d’un certamen d’aquesta transcendència.

El jurat del certamen començarà a reunir-se els pròxims dies amb l’objectiu d’emetre la seua fallada el dia 3 de juliol, la qual cosa decidirà el destí dels 12 premis estipulats en les bases, que sumen un total de 4.500 euros.

El concurs estableix l’abonament d’una quota per a tindre dret a participar i rebre els catàlegs amb les col·leccions i les fotografies individuals guardonades, la qual cosa demostra l’interés dels professionals i aficionats per concórrer i mostrar els seus treballs.

La VII edició del Concurs Internacional de Fotografia Alacant concedirà els següents premis:

A col·leccions.

Tres premis a les col·leccions millor valorades pel Jurat, tenint en compte la qualitat i unitat temàtica del conjunt de les 4 obres de cada sèrie:

– Primer premi: 1.000 € i Medalla daurada de la CEF

– Segon premi: 600 € i Medalla platejada de la CEF

– Tercer premi: 450 € i Medalla bronzejada de la CEF

A fotografies individuals.

Cinc premis a les fotografies individuals més ben valorades:

– Primer premi: 500 € i Medalla platejada de la FLF

– Segon premi: 400 € i Medalla platejada de la FLF

– Tercer premi: 300 € i Medalla bronzejada de la FLF

– Quart premi: 250 € i Esment d’honor de la FLF

– Cinqué premi: 200 € i Esment d’honor de la FLF

Premis locals

Dos premis a residents en el municipi d’Alacant

– Primer premi: 300 €

– Segon premi: 200 €

Fotos amb mòbils

Dos premis per a fotos realitzades amb dispositius mòbils

– Primer premi: 200

– Segon premi: 100 €

Una vegada que el Jurat faça públic el seu dictamen, la Regidoria de Cultura i el Club Fotogràfic es posaran d’acord perquè les millors imatges puguen ser apreciades en una exposició física, que durant els últims exercicis s’ha vingut penjant en el complex cultural de la Llotja del Peix.