El regidor de Cultura d’Alacant, Antonio Manresa, ha manifestat que la ciutat ha projectat una imatge atractiva en diversos continents gràcies al desenvolupament de la VI edició del Concurs Internacional de Fotografia “Alacant”, que impulsen conjuntament l’Ajuntament i el Club Fotogràfic.

Professionals i afeccionats de 49 països han enviat treballs al certamen, la qual cosa ha sumat un total de 4.694 fotografies. Amb les premiades, més una selecció de les excel·lents, la Regidoria de Cultura acaba d’obrir una exposició en el Centre Municipal de les Arts (Plaza de Quijano, 2. Barri històric), que els interessats podran visitar fins al 28 d’agost, segons va explicar Manresa en l’acte d’obertura.

El regidor i el president del Club Fotogràfic Alacant, Sergio Rodriguez, al costat d’alguns components del Jurat que ha fallat els premis i altres amants de la fotografia, han recorregut la mostra, qualificada pel representant municipal com “un aparador cultural obert a altres visions i realitats socials úniques”.

El VI Concurs Internacional de Fotografia, en el qual des del seu inici en 2015 cooperen la regidoria i el Club Fotogràfic, ha rebut tant col·leccions de fotos com imatges soltes des de nacions tan dispars com la Xina, Mèxic, Àustria, l’Argentina, Hongria, Indonèsia, el Brasil, Portugal, Croàcia, Luxemburg, Suècia, l’Equador, Polònia, l’Iran, Xipre, Hong Kong, l’Índia, Alemanya, Bangladesh, el Canadà, Bèlgica o França, entre altres. També de tota Espanya.

Imatge atraient

“A través del concurs donem a conéixer una imatge atraient d’Alacant, la qual cosa sens dubte repercuteix positivament en el posicionament de la nostra ciutat com a destinació turística. El concurs comporta premis en metàl·lic a les millors col·leccions, a les imatges soltes més interessants i a les fetes amb dispositius mòbils. L’enviament garantit de les recompenses als guanyadors també atorga a Alacant una imatge de fiabilitat entre els milers d’afeccionats de tot el món -a més dels participants- que consulten la web del certamen”, ha manifestat Manresa.

El president del Club Fotogràfic, Sergio Rodríguez, ha posat l’accent que “en aquesta edició 2020 s’han superat les xifres d’anys anteriors quant a participants, la qual cosa ens porta a afirmar que el certamen està consolidat en el circuit internacional de concursos, en el qual posen els seus ulls professionals i aficionats que volen estar al corrent de l’últim en aquesta pràctica que ofereix tantes possibilitats creatives”.

Els fotògrafs espanyols Manu Barreiro Rodríguez, Pascual Maestre Martínez i José María Bienes Rodríguez han integrat el Jurat que ha decidit els premis. Des del Club Fotogràfic, durant aquest mes de juliol s’enviarà a cada participant un catàleg electrònic amb la documentació explicativa dels últims passos del concurs, els noms dels guanyadors i les imatges més destacades.