El Museu Paleontològic d’Elx convoca la segona edició del Concurs de Dibuix ‘Raval Juràsic’ per a potenciar les activitats culturals en el Raval, així com l’activitat pictòrica de la ciutat. És una iniciativa que s’emmarca dins de la col·laboració iniciada l’any passat amb l’Associació Veïnal del Raval, amb l’objectiu d’involucrar les activitats del museu en el dia a dia del barri il·licità, fomentant així la participació activa de veïns i veïnes.

El concurs, les bases del qual es recullen en el museu, està dirigit a tota la ciutat d’Elx i consta de tres categories: infantil, juvenil i adults. La temàtica és el MUPE i el seu entorn, amb la possibilitat de reproduir qualsevol de les seues peces (fòssils, minerals o petxines actuals), integrant-la d’alguna manera en el paisatge del barri. Les obres es poden entregar en el museu fins al 22 de novembre i la fallada es coneixerà el dia 30 en els actes de celebració del 15é Aniversari del MUPE. També es realitzarà una ruta pel pantà d’Elx i una taula de treball entre l’associació veïnal i el MUPE per a fer noves activitats que incentiven la participació ciutadana, afavorint un museu obert i plural.

La divulgació de les Ciències de la Terra constitueix un pilar fonamental en el Museu Paleontològic d’Elx, ja que és el nexe d’unió entre els projectes d’investigació i conservació que desenvolupa el museu i la societat. És per això que cada any s’implementen noves estratègies per a connectar amb la societat i generar amb això un museu més participatiu.