A la vesprada de divendres, el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, explicava a la Casa de Cultura la proposta del Consell per a la reforma de la Constitució. La xerrada, després de la qual alguns dels presents van manifestar les seues inquietuds establint un interessant col·loqui, va estar presidida per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares.

Jaume Llinares obria l’acte donant la benvinguda al conseller Manuel Alcaraz al municipi d’Altea. «Altea és hui seu del debat polític promogut pel Govern de la Comunitat Valenciana. Altea sumarà les seues aportacions a aquesta qüestió tan transcendental com és la reforma de la Constitució i des de l’Ajuntament donem el nostre suport a aquesta iniciativa i apostem pel paper actiu i fonamental de les comunitats autònomes com a subjectes polítics del sistema constitucional. Ara més que mai quan hi ha partits polítics que aposten per l’eliminació de les comunitats autònomes «

Com apuntava l’alcalde, «el document que presenta el conseller part d’unes consideracions generals i s’estructura en quatre blocs: incorporació de nous valors; ampliació de drets per a les persones; reformes per enfortir la confiança de la ciutadania en les institucions democràtiques i dossier de propostes per remodelar el territori nacional en un Model Federal”.