El Consell de la Joventut d’Alacant (CJA) i la plataforma Literates se sumen a la celebració del Dia del Llibre amb la presentació de la trilogia El món de la Deessa de l’escriptora alacantina Andrea Aguirre, a més d’un col·loqui sobre hàbits lectors en la població jove dissabte que ve a les 18.00 hores a l’aula del Centre 14, situada al carrer Cienfuegos, amb entrada lliure.

Sota el lema “Pura fantasía”, la presentació comptarà amb la participació de la seua autora, la novella Andrea Aguirre, qui xarrarà sobre El primer genet (2020) i Gènesi (2021), els dos primers toms d’aquesta sèrie de literatura fantàstica, que espera la seua final a principis del pròxim any. L’obra, situada en el gènere de la fantasia, narra les aventures d’Eva, Adrián, Iven i Eyen, els qui conviuen en mons paral·lels amb escenaris apocalíptics replets de batalles interminables entre el bé i el mal.

Durant la jornada, Aguirre xarrarà sobre els seus inicis en l’escriptura als 15 anys i com, des de llavors, ha anat creant històries i relats que han desembocat en l’univers del món de la Deessa. Així mateix, l’escriptora revelarà com ha sigut el seu procés creatiu, que compagina amb la seua professió de mestra, i per què va decidir autopublicar els seus llibres a través de Amazon.

Al final de la jornada se sortejaran cinc packs amb les dues primeres obres d’aquesta trilogia entre el públic assistent.

Col·loqui sobre hàbits lectors

Després de la presentació, totes dues entitats oferiran un col·loqui amb el públic i l’autora per a analitzar l’abast de la literatura en persones joves i exposar els actuals hàbits de lectura i consum en aquest sector demogràfic que, segons les xifres, està en auge.

I és que l’estudi Hàbits de lectura i compra de llibres a Espanya 2021, elaborat per la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya, marquen que la lectura per oci de llibres oci en temps lliure s’ha incrementat en l’última dècada, amb un 64,4% de lectors consolidats.

En joves, les dades revelen que el nombre de lectors de 14 a 24 anys representa un 74,8%, superant en gran manera a la resta de rangs d’edat com el de 25 a 44 anys, amb un 67,3%. Ocorre el mateix amb el nombre d’hores de lectura en els més joves que han dedicat sis minuts més que en 2020, amb 3 hores i 8 minuts.

Encara així, la Comunitat Valenciana està per davall de la mitjana nacional, que se situa en 64,4%. No obstant això, el nombre de lectors a la regió augmenta en un 63,8% enfront d’un 63% en 2020 i 61,9% en 2019.