Com és habitual des de fa anys, el Conservatori de Dansa d’Alcoi celebra anualment una setmana cultural en la qual un professor de prestigi imparteix classes de dansa per als alumnes d’aquest Centre, amb la finalitat que aquests adquirisquen majors coneixements en les especialitats que estudien en el Conservatori durant el curs escolar. En aquesta ocasió l’especialitat que s’oferirà és la de Dansa Espanyola, en dues de les seues disciplines l’Escola Bolera i el Folklore.

Les classes s’impartiran als alumnes matriculats a partir de 2n Curs dels Ensenyaments Elementals i als tres Cursos d’Ampliació d’Estudis.

La professora convidada per a aquest curs és Leticia Castro. Nascuda a l’Uruguai però madrilenya d’adopció, està titulada en el Real Conservatori de Dansa Espanyola i Llicenciada en Coreografia i interpretació pel Institut del Teatre de Barcelona.

La seua formació ha sigut molt àmplia i variada, al llarg de la seua carrera ha compartit escenari i espectacles amb artistes com Lola Greco, Manuel Segòvia, Rafaela Carrasco, Antonio Canales, Rocío Molina, María Juncal, Rubén Olmo, María Vivó, Teresa Nieto, Ramón Olller, Ara Malikian, Cesc Gelabert, entre altres.

Com a ballarina ha format part de la Cia. Aida Gómez, Cia.Rafael Amargo, Pura Passió (Cristóbal Reyes i Joaquin Cortés), Cia. Carmen Cortés, Cia. Rafael Aguilar, Teatre Espanyol de Luisillo , Cia. Dancem (Ester Carrasco), entre altres.

En l’actualitat dedica la seua vida al món de la docència, fent classes en conservatoris de tota Espanya sense abandonar la seua pròpia formació, cursant estudis en el Conservatorio Superior María de Ávila en Pedagogia de la Dansa Espanyola i en la Universidad Rey Juan Carlos (Màster d’Arts Escèniques).

Les classes s’impartiran en jornada de vesprada des del dilluns dia 22 fins al divendres 26 de març, tots dos inclosos.

L’edil d’Educació, Alberto Belda, ressalta “el compromís amb el Conservatori tant en música com en dansa des de l’Ajuntament ha sigut constant els últims anys. Des del Conservatori Municipal d’Alcoi han eixit grans professionals de dansa i música, que treballen a tot el món amb un reconegut prestigi, estem orgullosos d’aquestes persones i continuem treballant per a continuar creant professionals que exporten el nom d’Alcoi a través d’aquestes arts”.