El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV), al costat del projecte NEGRE de TOT BÉ, obri el termini de presentació de la convocatòria Scroll. Scroll és una convocatòria pública de presentació de projectes expositius audiovisuals de caràcter artístic que per segon any consecutiu seleccionarà les propostes que s’exhibiran a la Sala Audiovisual de la Caixa Blanca del Centre Cultural Las Cigarreras per a l’any 2022 i 2023. El termini de presentació queda obert fins al 30 de juny de 2022 i podrà presentar-se qualsevol persona física o jurídica, artistes i/o comissàries i comissaris tant locals com nacionals. Se seleccionaran dues propostes i es destinarà un total de 3.400€ a cada projecte.
La verticalitat infinita del scroll i el rizomático són els dos eixos temàtics sobre els quals orbita Scroll en aquesta convocatòria, que continua formant el concepte de scroll des del Centre Cultural Les Cigarreras d’Alacant. Aquesta vegada han sigut Alicia Escobio i Maite Muñoz de Vista Oral les autores del text curatorial:
“Scroll es presenta en aquesta ocasió com una invitació a explorar, a través de les pràctiques artístiques, l’espai que se situa entre l’aparentment innocent tecnofilia i les fosques distopies de la tecnofobia. Una ruptura amb el pensament binari, que categoritza la realitat de manera dual, oposada i jerarquitzada. Cerca ser una reivindicació de les pràctiques artístiques com a lloc d’experimentació radical per a re-imaginar la verticalitat infinita del scroll i explorar estructures que es relacionen de manera rizomática, a través de cossos que requereixen d’altres cossos connectats per xarxes de cura mútua. És una crida a explorar les clivelles del sistema, a endinsar-se en elles i ocupar-les, per a aprofitar els errors del apparatus i generar noves regles del joc”.
Sobre Scroll
Scroll va seleccionar en la primera convocatòria de 2021 tres projectes que han treballat diferents conceptes i amb diversos recursos i que han reunit les obres de fins a deu artistes. La sala NEGRE s’ha anat transformant amb cada projecte. Un total de tres instal·lacions on el denominador comú ha sigut el caràcter experimental i la reunió d’artistes del panorama contemporani internacional. Aquestes instal·lacions van ser: Allò que sescorta dones que un cos deixa destar al seu eix fins que el recupera´ (Mar Reykjavyk i Adina L. Velázquez),Blau Subsol´ (Mon Cano i Iñigo Barrón) i `No és propi d’aquesta
època´ (Lava Art Project, amb les obres de María Alcaide, Kara Güt, Yosi Negrín i Jannis
Zell).
Sobre Negre
NEGRE és el projecte de programació expositiva de TOT BEN situat a la sala audiovisual de la Caixa Blanca del Centre Cultural Las Cigarreras. L’objectiu d’aquest projecte és l’explotació d’aquest espai com a lloc d’exposició, experimentació i de difusió de projectes artístics contemporanis que exploren les possibilitats de l’audiovisual en el seu ús i context contemporani. A més Negre pretén generar suport a nous creadors que treballen amb el mitjà audiovisual, impulsant i generant condicions que faciliten l’exhibició i difusió dels seus projectes dins i fora del Centre Cultural Las Cigarreras.